Jul på en söndag

Jul på en söndag

Medan områdeskyrkor växlar upp för några av sina mest välbesökta gudstjänster av året i helgen kommer vissa över hela landet att Gå Ner I Vikt På En Vecka låsa sina dörrar.

Även om semestern faller på en söndag i år, har vissa pastorer på megachurches de som har mer än 2000 medlemmar avbrutit tjänster, förutse låg närvaro på vad de kallar en familiedag.

Trenden att stänga till jul verkar inte ha gått till den lokala trosgemenskapen, men megachurches är inte ensamma för att anpassa söndagsdyrkningen för att rymma familjer på jul. Medan många lokala kyrkor ökar antalet tjänster som de erbjuder lördag, lägger några till fler eller till och med klibbar till det vanliga erbjudandet på söndag.

På St Josephs katolska kyrka på Pine Avenue, sade pappa Robert Hora, ‘jul är en helig dag av förpliktelse. Katoliker är skyldiga att delta i massor på en helig dag och vi förutser större folkmassor. ‘

St. service. På söndagen skalas det tillbaka från tre till två tjänster.

Men som Hora påpekar börjar den heliga dagen faktiskt på solnedgången på lördag. är tekniskt en massa för söndag, sa han.

Den Salem United Church of Christ i staden Tonawanda skaler också tillbaka sin söndagstjänst och erbjuder en tjänst istället för de vanliga två.

‘Det är lättare Gå Ner ett Kilo I Veckan att delta, det är ledsen att säga än andra veckor’, säger rektor Alice McDermott på juldagen.

Men tanken att avbryta söndagstjänsten, särskilt på en av kyrkans mest heliga helgdagar, korsade aldrig henne.

‘Jag kan inte tänka på att en familj är bättre än i kyrkan på juldagen’, sa hon.

Det är nästan oerhört för en kristen kyrka att avbryta tjänster på en söndag, och motståndare till stängningarna anklagar dem som böjer sig till sekulär kultur.

‘Det här är en konsumenternas mentalitet på jobbet: Låt oss inte sätta kyrkan på människor. Låt oss inte göra kyrkor på något sätt obekväma, säger David Wells, professor i historia och systematisk teologi vid Gordon Conwell Theological Seminary, en ledande evangelisk skola i Hamilton, Mass. ‘Jag tror vad det här gör är att mata in i individualismen som finns i hela amerikansk kultur, där alla gör sina egna saker. ‘

Kyrkorna stänger på julen planerar flera tjänster under dagarna fram till semestern, inklusive på julafton. Normalt håller inte juledagstjänster, utan att föredra istället för att markera semestern på dagar och kvällar innan. Söndagsdyrkan har dock varit en kristen övning sedan antiken.

Cindy Willison, en talesman för den evangeliska Southland Christian Church, sade att minst 500 volontärer är nödvändiga, tillsammans med personal, att driva söndagstjänster för de uppskattade 8 000 personer som brukar delta. Hon sa att många av volontärerna uppskattar chansen att tillbringa jul med sina familjer istället för att arbeta, även om hon sa att några kyrkliga medlemmar klagade.

Cally Parkinson, en talesman för Willow Creek Community Church i South Barrington, Ill., Sade kyrkans ledare att organiseringstjänster på en julsöndag inte skulle vara den mest effektiva användningen av personal och volontärresurser. Förra gången julen föll på en söndag var 1994, och bara ett fåtal människor kom upp för att be, sa hon.

‘Om vårt mål och vårt uppdrag är att nå de okända, i princip de människor som inte går till kyrkan, hur troligt är det att de ska gå till kyrkan på julmorgon?’ Hon sa.

Däremot anser rektor Joseph C. Går Man Ner I Vikt Gatto av Johannes Döparen, den största katolska kyrkan i Niagara län, att semestern är en möjlighet att nå dem som bara kommer till kyrkan denna årstid.

‘Vi kallar dem Cs och Es de människor som kommer till kyrkan bara vid jul och påsk,’ sa han.