Jul på Bondi Beach

Jul på Bondi Beach

Det är juldag här på Bondi Beach. Det är traditionellt för australier och besökare att fira jul på Bondi Beach. Bara om alla älskar det, från familjer med barn i alla åldrar till grupper av singlar.

Det är en vacker solig dag utan mycket vind och låg svullnad. Till skillnad från den norra östkusten i Australien vid denna tid på året är vattnet alltid ‘kyligt’ bra för mig, åtminstone! Ändå älskar jag det. Särskilt efter att ha festat på kalkon och julpudding, tycker jag alltid att det är uppfriskande och en bra vakenare.

Traditionellt, efter utbytet av julklappar, kommer folk att slå på stranden. Bondi Beach är ca 1 km lång med vit sandstrand och erbjuder gott om plats för alla.

Backpackers och besökare från hela världen kommer alltid att gå vidare till Bondi Beach, antingen för besök eller att spendera tid i området. Det är en av de mest populära stränderna i världen.

Hotell och backpackers är ett utmärkt val, särskilt vid denna tid på året, när det finns en bra chans att få en sommardag full av solsken som idag.

Men i jul är det klokt att boka ditt boende långt framåt, eftersom allt tenderar att bli välbokad.

Picknick på Bondi Beach är ett populärt tema. Picknickkorgarna som fyller med rostkalkon, skinka, julpudding och bubbly, det är fullt av jubel och roligt för alla. Alltid en bra tid att komma ikapp med vänner, familj och kära.

Paraplyer sprids ut över stranden för ‘solmedvetna’ eller annars är det ganska fantastiskt att bara luta sig tillbaka och titta på en fortsatt parad av muskulösa bronsiga kroppar som undrar längden på stranden.

Har varit länge bosatt i Bondi Beach, har jag sett det växa och utvecklas. Jag kommer ihåg när jag för 40 år sedan bara kunde hitta på en juldag var den traditionella kycklingbutiken. Gå Ner ett Kilo I Veckan Inte en annan butik som är öppen bortsett från cop-butiken och Bondi puben.

Idag är denna berömda strand en smart plats med alla dess kosmopolitiska kaféer, restauranger och glassbarer igår kunde jag heller inte motstå en dubbel scoop av den nya Aussie Panattone-smaken och julpudding. Bara utsökt!

Jag har tillbringat så många kristuser Gå Ner I Vikt Snabbt på Bondi Beach jag förlorade räkning. Ändå stannar jag aldrig för att förvåna mig hur jag fortsätter att älska det och ser alltid fram emot att bjuda in vänner Går Man Ner I Vikt och familj att dela den här speciella dagen med mig.