Jul med KSO en helgdag

Jul med KSO en helgdag

Högsäsongen kan officiellt komma igång i Kamloops nu då julen Gå Ner I Vikt På En Vecka med KSO har firats.

Och vilken fest var det lördagskväll med en förkortad version av Charles Dickens ‘klassiker A Christmas Carol, en musikalisk utflykt runt om i Europa och en traditionell carol sjunga med.

Om man skulle välja en höjdpunkt, och det var flera, skulle det vara prestanda för den unga solisten Marcella Barz, som presenterade Claude Debussys första Rhapsody för klarinett.

Synligt nervös när hon gick till centrum av Sagebrush Theater-scenen i klackar och fantastisk röd och silver klänning, förlorade Barz sig snabbt i Debussy s flytande och snabba stycke.

Kamloops symfoni musikregissör Bruce Dunn påpekade före Barzs utseende att den unga klarinetisten är den första lokala solisten att utföra under julshowen i år, och hon är den första som spelar klarinett.

‘Jag tycker att det är bara underbart’, sa han.

Barz gjorde inte besviken, och hennes musik tjänade rakad applåder från det uppskattade packade huset.

‘Det var bara fantastiskt. Wow’ utropade en publik medlem när Barz slutade.

Scrooge, den förkortade versionen av A Christmas Carol, fick också raves. Den mycket dramatiska och underhållande läsningen av Rod Michell, en engelsk professor vid Thompson Rivers University, med musikaliskt ackompanjemang av orkestern, fångade stämningen och innebörden av Dickens ‘berättelse om en körtid på cirka 15 minuter.

Michell ändrade sin röst något för varje karaktär och kom verkligen in i rollen som berättare, scrunching upp hans ansikte och flyttar om scenen för dramatisk effekt.

Liksom tradition med varje jul med KSO, presenterade Dunns syster Corinne, ledaren med en årlig semesterhatt. Den här gången fick Dunn en röd julklappshatt hatt som Corinne erkände var tämnad jämfört med tidigare hattar.

När hon väl hade placerat sig på Dunns huvud så lät han ta en titt Går Man Ner I Vikt med en väl inredd spegel.

‘Det ser ut som jag,’ sa han. ‘Jag gillar det.’

Han föreslog att alla sex eller sju hattar skulle presenteras i teaterlobban för nästa års Går Man Ner I Vikt jul med KSO. Publiken klamrade i godkännande.