Jul i januari hjälper Calgary

Jul i januari hjälper Calgary

Evergreens och Douglas Firs har gått till återvinning, klädsel och Gå Ner I Vikt På En Vecka prydnadsföremål packade upp och sätta iväg för ett annat år.

På Calgary Urban Project Society, var dock semesterandelen i full gång på tisdag, som hundratals kalgarier deltog i den årliga julen i januari middag och fest.

Vid välgörenhetsorganisationens högkvarter, som kändes bättre som CUPS, tjänade personal och volontärer av CUPS och deras anhängare en överdådig spridning av helgdagar i form av kalkon, fyllning, godis och en mängd gåvor för gästerna och deras barn.

‘Januari är en tid då alla går tillbaka till sin vanliga dag, säger Carlene Donnelly, CUPS’ verkställande direktör. ‘Människor med låga inkomster känner sig ofta glömda.’

I mer än två årtionden har julen i januari erbjudit en speciell kväll för kalgarierna som står inför fattigdomen. Donnelly och hennes besättning gör den speciella händelsen hända med hjälp av deras partner, Hyatt Regency Calgary hotel.

‘Januari är också en bra tid på året för att få hjälp från våra leverantörer’, säger David Flegel, chefskock på Hyatt Regency, som krediterar företag som Worldwide Specialty Foods och GFS med bidrag till de matleveranser som matar uppåt mot 450 gäster var och en Januari. ‘De har överstocksposter som de är villiga att donera för orsaken.’

Den årliga händelsen har sina rötter i en lokal volontärs dröm, som såg ett behov av att nå ut till stadens sårbara under posten semesterperioden. Shirley Hopkins, som dog 1999, började traditionen vid Knox United Church 1989 , där middagen och festen hölls i många år innan de flyttades till CUPS ‘huvudkontor i Beltline.

‘Shirley lade först idén till handling,’ sa Donnelly.

‘Hennes grupp, de kommer alla fortfarande varje år,’ tillade hon. ‘De håller sitt arv, som handlar om att visa, vi bryr oss. Jag garanterar att ingen av dessa människor valde att bli födda i motgång, det gör allting i livet mer utmanande.’

Spencer Wilson är för sin del glad att låna ut en hjälpande hand som slår Gå Ner I Vikt Snabbt ut kalkon och annan utsökt mat till den hungriga publiken.

‘Jag växte upp i Calgary, i en familj som alltid hade mat på bordet’, sade Wilson, en Calgary Stampeders offensiv linjär och en av flera frimärken spelare att låna ut en hand.

‘Du tänker inte på dessa saker förrän du inte har det. Att bara se folket, ser leenden på Går Man Ner I Vikt deras ansikten, gör det till en natt att komma ihåg.’