Jul i Branson tappar aldrig

Jul i Branson tappar aldrig

Ebenezer Scrooge har en förändring av hjärta och löfte att förändra sina elaka sätt. Clarence ängeln tjänar sina vingar genom att hjälpa George Bailey att inse ‘det är ett underbart liv’. Och Branson Gå Ner I Vikt På En Vecka underhåller damm av semesterfavoriter för festliga årliga shower.

Jul i Branson börjar tidigt med färgglada ljus, snyggt inredda träd och semesterfinery galore. Jul i Branson startar vanligtvis den första veckan i november och fortsätter till 30 dec, även om vissa visar upphör att producera tidigare än så så kan artister vara med familj.

‘Folk har frågat oss varför vi börjar firar jul så tidigt i Branson’, säger Mike Patrick, ceremoniemästare för den populära Branson Landing Christmas parade. ‘Det är eftersom Andy Williams berättade för oss.’

Branson är inte känd som en av de bästa platserna på Planet Earth för att fira jul. Under mina fyra dagar i Branson såg jag ett halvt dussin musikaliska shower, två parader, hundratals julgranar och miljoner ljus. En av mina favoritproduktioner var på Andy Williams Performing Arts Center där Lennon-systrarna och bröderna Osmond hyllade sin mentor. Känd som Jul, Andy Williams dog av cancer vid sitt Bransonhem under 2012 vid 84 års ålder.

‘Jag tror att Andy Williams skulle vara glad och stolt över att vi fortsätter sin jultradition,’ sa Janet Lennon. ‘Han älskade alltid jul och Branson.’

Många av hans vänner ansåg honom galen när Andy Williams byggde sin 12 miljoner dollar arkitekta på 16 hektar av Missouri Ozark landsbygden 1992. När han anlände dominerades staden av landmusikartister, men Williams förändrade Viktminskning Tabletter snart det. Idag kan nästan alla typer av musik hittas i Branson och dra till sig miljoner fans till det självutnämnda ‘världens levande musikhögstadium’.

‘Vi har kommit till Branson i flera år’, säger Helen Anderson från Cincinnati och nickar till sin man Ted chattar gärna med nya vänner. ‘Det är ett bra sätt att börja fira jul. Vi försöker att gå till cirka två visar om dagen och det finns några riktigt begåvade artister här. ‘

På den 57-åriga Silver Dollar City-temaparken har ‘An Old Time Christmas’ två Broadway-stilproduktioner, ett femstegs träd med specialeffekter, spektakulär ljusparade, mer än 5 miljoner bländande ljus och 1 000 dekorerade julgranar.

För Sam och Maggie Sanders i St. Louis är Silver Dollar City också där paret gör mycket av sin julköp. ‘Hantverkarna här är fantastiska,’ sa Sam Sanders och tittade på en trähuggare.

Silver Dollar City presenterar mer än 100 hektar och visar USAs arvshantverk med cirka 100 bosatta hantverkare, bland annat glasblåsare, potter, läderhandlare, ljusmakare och knivtillverkare.

‘Och priserna är inte illa’, sa Sam Sanders. ‘Vi köper alltid ett säsongspass för oss och säsongskort för våra vuxna barn. Vi kommer hit flera gånger om året för de speciella festivalerna, så ett säsongspass är verkligen en bra affär. ‘

Plus, Maggie Sanders tillade, ‘parkering är gratis på Silver Dollar City och maten är fantastisk.’

De ursprungliga Silver Dollar City-produktionerna av ‘It’ sa Wonderful Life ‘och’ A Christmas Carol ‘är toppklass, med överdådiga uppsättningar och kostymer, begåvade artister, specialeffekter, flygande andar och mycket mer. Underhållning här är familjeorienterad och betonar religion , land och familj. Nästan varje show jag deltog i hade en speciell patriotisk del där tidigare och nuvarande militära medlemmar blev ombedda att stå och bli erkända. En stor del av publiken från många åldersgrupper stod.

För ‘It’ sa Wonderful Life ‘-produktionen var broscenen med George Bailey och Clarence ängeln vackert iscensatt. Det är lätt att se varför den gamla Frank Capra-filmen röstades som den första inspirationsfilmen från hela tiden av American Film Institute.

Showboat Branson Belle är ett annat underbart sätt att njuta av semesterandan. Båten är utsmyckad med julljus och erbjuder en tre rätters middag som serveras i matsalen med tre berättelser på atriumet medan du går på bordet Rock Lake. Efter middagen kommer ett underhållande julmusikprogram. Branson har så många live shows att jag en gång gick till tre på en dag. En annan kvinna berättade att hon hade sett fyra den dagen. Det är ett underhållningsunderland.

Till och med Bransons nya högljudda landmärke kommer i semesterandan. Chicago berömda 150 fot långa Navy Pier Ferris Wheel började twirling i juni 2016 på Branson Highway 76. Hjulet kan rymma 240 passagerare i 40 gondoler och har en speciell Julljus och ljudspel.

Beläget på The Track Family Fun Parks 4 är projektet $ 4 miljoner en av de största tillskotten till det kända Branson Entertainment District. Resan modellerades efter det första pariserhjulet som byggdes för Chicago Worlds Fair i 1893. Det byggdes på Navy Pier 1995 och togs ner i september 2015 för att skapa plats för ett ännu större hjul i Chicago.

‘Var säker och ta din kamera när du rider på pariserhjulet,’ sa Corinne Newton i Kansas City. ‘Utsikten från toppen är fantastisk. Du kan se julljusen sätta sig under dig. Vi gillar att komma till Branson när som helst på året men jag tycker att julen här är väldigt speciell.’

ArticlesFire förstör populär Mazeppa barUPDATE: Fyra hålls i samband med dödlig skyttePolitisk utredning skjuter ljus på övergrepp från John Adams chefFriends säger att skottoffer handlade om hans familjBarns basket: Flytta till Auditorium en källa till contentionMan debiteras i andra kriminella sexuellt beteende caseHotel Carlton röster genererar etik klagomål27 år, 300 Går Man Ner I Vikt meter, 1 fantastisk utsiktFire tystnar musikhistoria i MazeppaAlleged stöld gnistor tvist mellan Dodge County tidningar.