eld förbereda sig för 4 e

eld förbereda sig för 4: e

BOZEMAN, Mont. De brottsbekämpande tjänstemännen i Bozeman lyfter upp för den fjärde juli, en semester som har visat en spik i samtal till polisavdelningen.

Bozeman biträdande polischef Rich McLane berättade NBC Montana att i 2016, av de 90 totala fyrverkerierna, rapporterades 50 i 10-dagarsperioden runt den fjärde juli.

McLane säger att det har varit 29 samtal om fyrverkerier sedan mitten av juni i år.

‘Halvparten av vår befolkning vill fira,’ sa McLane. ‘Den andra halvan av det vill inte höra vad den andra hälften gör. Så det är balansen i mitten vad tillåts och vad som inte är tillåtet, vad är rimligt och vad som inte är. ‘

Stadförordningen säger att fyrverkerier kan släppas ut på privat egendom, med ägarens tillstånd, och på asfalterade stadsgator som inte är artär- eller samlingsgator.

Bozeman Fire Chief Josh Waldo berättade NBC Montana länet har inga planer på att genomföra ett brännskorbjudande före semestern trots nya vädermönster.

‘När det blir varmt så här, torkar allt ut och vi får en vind som blåser som vi gör idag, det ger lite oro,’ sa Waldo. ‘Ju varmare det blir desto mer vind blåser. Det är en kombination av faktorer som vi slags väger när vi pratar om vår risk för brand. ‘