Ekonomiska konsekvenserna av resor

Ekonomiska konsekvenserna av resor

Travel Tourism Economic Impact 2011 rapport från World Travel Tourism Council avslöjar att Travel Tourism totala bidraget till Singapore ekonomin är mycket större än det direkta bidraget som kvantifieras av FN: s statistikavdelning godkänd turism satellit redovisningsmetodik (TSA: RMF 2008).

Singapore Turism Översikt

Med otroligt inspirerande naturlig storhet, fantastiska attraktioner och spännande aktiviteter, ritsig shopping, utsökt mat, varm gästfrihet, rik kultur och inte att glömma ett perfekt läge på jorden, ligger Singapore i framkant av turismen i Fjärran Östern. Flygresor är utan tvekan det föredragna sättet att ansluta till Singapore. Biljetter på billiga flyg till Singapore och Singapore semester erbjudanden säljer som smörj belysning som är ett testament för populariteten för denna vackra stad staten.

Lion City är perfekt kopplad till resten av världen. Medan det inte finns några brist på flygbolag som trafikerar billiga flyg till Singapore för dem som letar efter billiga biljetter, kan extravaganta resenärer som önskar lyx boka flyg till Singapore med flaggbäraren, Singapore Airlines eller något annat lyxflygbolag. Den prisbelönta och överdådiga Changi flygplatsen komplimangerar lyx i luften ombord på flyg till Singapore som tillsammans gör för den första magiska stavningen som stadens tillstånd stavar på sina besökare.

Bidrag från resor turismen till ekonomin direkt totalt

Enligt WCTT återspeglar det totala bidraget främst den ekonomiska verksamhet som genereras av industrier som hotell, resebyråer, researrangörer, flygbolag och andra persontransporter (exklusive pendeltjänster). Det inkluderar till exempel verksamheten i restaurang- och fritidsindustrin som direkt stöds av turister.

Det totala bidraget omfattar bredare effekter från investeringar, utbudskedjan och inducerade inkomster.

Direkt Bidrag från resor Turism till BNP

Det direkta bidraget från resorsturismen till BNP i Singapore förväntas bli 3,9% av den totala BNP (SGD12,1) i 2011, vilket sannolikt kommer att öka med 6,2% pa till 4,5% av BNP (SGD22,1bn) år 2021.

Totala bidrag från resor Turism till BNP

Resorsturismens totala bidrag till Singapore BNP väntas bli 8,2% av BNP till SGD25,6 miljarder 2011 och beräknas växa till 5,8% pa för att stiga till 9,2% av BNP (SGD45,1bn) år 2021.

Direkt bidrag från resor turism till sysselsättning

Reseturismen förväntas producera 95 000 jobb direkt under 2011 3,1% av den totala sysselsättningen. Vid år 2021 kommer resorsturismen att generera 143 000 arbeten direkt vilket uppgår till en tillväxt på 48 000 (50,8%) under de närmaste tio åren.

Total bidrag av resor turismen till sysselsättning

Resorsturismens totala bidrag till sysselsättningen förväntas bli 6,3% av den totala sysselsättningen 197000 arbetstillfällen 2011. Prognosen förväntas växa med 3,2% pa till 8,1% av den totala sysselsättningen (268000 arbetstillfällen) år 2021.