Egyptisk TV-præsentant Doaa Salah fängslade efter att ha förolämpat sig om ogift för sex

Egyptisk TV-præsentant Doaa Salah fängslade efter att ha förolämpat sig om ogift för sex

Bara några dagar efter att en egyptisk advokat förespråkade våldtäkt på egyptisk tv, har en kvinnlig TV-presentatör varit fängslad i tre år efter att hon verkade kasta enda moderskap i ett positivt ljus.

På sin show, diskuterade Doaa Salah sätt att bli gravid utanför en konventionell man och fru relation.

Hon föreslog att en man skulle kunna betala för ett kort äktenskap och berättade också för sin publik att sperm donation accepterades i västliga länder men inte i Egypten.

Räkna kvinnor med en ‘nationell plikt’

Ms Salahs mening kom bara några dagar efter en framstående egyptisk advokat som sagt sagt på tv att våldta kvinnor som bär sönder jeans var en ‘nationell plikt’.

Nabih al Wahsh uppträdde på satellitkanalen Al Assema som diskuterar ett utkast till lag om bekämpning av prostitution och uppmuntrande debauchery, enligt lokala medier.

‘Jag säger att när en tjej går omkring så är det en patriotisk plikt att sexuellt trakassera henne och en nationell plikt att våldta henne,’ sa han sagt.

Egyptens nationella styrelse för kvinnor lämnade ett klagomål till landets högsta råd för medieförordning och planerade att ta upp frågan med advokatgruppen.

Mr Al Wahsh orsakade kontroversen förra året efter att hans tv-debatt över kvinnornas huvudbonader med den liberala australiensiska cleric Mostafa Rashid kom ner i våld.