efter ITV News-undersökning

efter ITV News-undersökning

Peter Fankhauser, chef för resebolaget, har medgett att företaget misslyckades med att hantera tragedin och lovade att hjälpa de barn som föräldrarna fortsätter med sina liv.

Han utgav en allmän ursäkt till dem eftersom företaget syftar till att stoppa en ökande ryktekris över hur den har behandlat familjen sedan händelsen.

Talar efter frisläppandet av Thomas Cook halvårsresultat lovade herr Fankhauser att be om ursäkt direkt till familjen Bobby och Christi, från Horbury, nära Wakefield, som dog vid Louis Corcyra Beach Hotel på den grekiska semesterön 2006 när de var övervinnas av rök från en felaktig panna.

Några kunder har hotat att bojkotta Thomas Cook efter att det visat sig att företaget fick omkring 3 miljoner ersättning från hotellkedjan som ansvarar för händelsen och efter kritik från familjen.

Thomas Cook sa tidigare i veckan att det skulle donera 1,5 miljoner till

välgörenhet Unicef, medan de återstående 1,5 miljoner gick till sina försäkringsgivare för försäkringsavgifter.

Men barnens föräldrar, Neil Shepherd och Sharon Wood slog ut på företaget och sa att de inte hade hörts av Thomas Cook om donationen till Unicef.

Familjen har ett särskilt barn välgörenhet de har stödt och till vilka släktingar och vänner har donerat i Bobby och Christi minne.

En talesman från Thomas Cook bekräftade att mötet skulle äga rum idag men hade ingen information om tidpunkten eller platsen.

Det har tagit nio år, men idag sade chefen för Peterborough-baserade Thomas Cook till slut att han var ‘djupt ledsen’ för dödsfallet hos två brittiska barn som dödades av kolmonoxidförgiftning medan de var på semester på Korfu.

Christi och Bobby Shepherd, som var 6 och 7, dog på Louis Corcyra Beach Hotel på den grekiska ön 2006 medan de var på en Thomas Cook-semester. En inquest bekräftade förra veckan att företaget hade ‘brytat sin vårdplikt’.

Nu försöker företaget slåss tillbaka från vad som allmänt anses vara en PR-katastrof.

Chefen för Thomas Cook har sagt att han är ‘djupt ledsen’ över dödsfallet för två unga barn som dödades av kolmonoxidförgiftning på Korfu och ursäktade sig för hanteringen av händelsen.

Peter Fankhauser, verkställande direktör för det Peterborough-baserade resebyrån, som står inför en allmän backlash över hur det har behandlat familjen sedan tragedin, berättade Financial Times: ‘Jag är mycket ledsen för de två barnenas död.

‘Som en far kan jag verkligen bara uttrycka min djupaste sorg.’

Han tillade: ‘Det är också klart för mig att företaget under de senaste nio åren har företaget

kunde ha hanterat sitt förhållande till familjen bättre och behandlat dem med mer respekt och för det är jag ledsen. ‘

Han lovade att be om ursäkt direkt till familjen Bobby och Christi Shepherd, från Horbury, nära Wakefield, som dog vid Louis Corcyra Beach Hotel på den grekiska semesterön 2006 när de övervanns av rök från en felaktig panna.