Edison kostymer

Edison kostymer

Tre processer inlämnad i Ventura County Superior Court hävdar att södra Kalifornien Edison försummade Nackdelen Thomas Fire, den största officiellt inspelade vapnet i modern Kalifornien historia. 4 december, påstår en av kostymerna.

Byggarbetsplatsen var i bakom Ventura Ranch KOA Holiday Campground nära Steckel Park utanför Santa Paula, kostym, inlämnad 15 december, säger.

Los Angeles County-baserade Edison avböjde upprepade ansökningar om synpunkter på rättegångarna.

Läs mer:

Homeland Security Sekretariat talar federalt stöd till Thomas Fire Recovery Injured Thomas Fire Barn Uggla flyger againThe Dec. 15 kostym var inlämnad av Westlake Village advokat Alexander Robertsonon räkning av nineresidents vars bostäder i Ventura, Santa Paula och Ojai antingen förstördes eller skadades i elden.

Dräkten namnges också som svarande staden Ventura och Casitas kommunala vattendistriktet på grund av vad det hävdar var alack av vattentryck för att avfyra hydranter i Ventura och Ojai för att möjliggöra brandmän att slåss mot fläkten och rädda hem.

Ventura City Attorney Gregory Diaz sa tisdag att staden inte hade betjänats med rättegången ännu, och därmed var han avhängig för att kommentera.

Casitas General Manager Steve Wickstrum sa att eftersom ‘det’ s pågående tvister är det ingen kommentar som kommer från distriktet. Inget att säga just nu. ‘

En annan rättegång som inlämnades den 13 december av fyra invånare i Ventura, vars hem skadades i elden, hävdar också att Edison försumligt började fläkten.

Senast den 22 december lämnade Robertson en ny kostym mot Edison på uppdrag av ett övre Ojai-par, Mark och Debra Scantlin. 4 december 30 till 45 minuter efter att Thomas Fire bröt ut nära Steckel Park cirka fem mil bort. Den resulterande elden förstörde parets hem, kostymstaterna. Mark Scantlin är en veteranbrandman nu med Federal Fire Ventura County.

‘Koenigstein-elden orsakades av SCE: s försummelse’, säger domen. ‘De tilltalade misslyckades att inspektera och upprätthålla elektrisk infrastruktur och utrustning som de visste, med tanke på de befintliga Santa Ana-vind- och röda flaggan varningsförhållandena, utgjorde en risk av skadan för kärandena och deras. fast egendom.

‘Svarande var medvetna om att om transformatorn på Koenigstein Roadexploded och / eller fångat eld, skulle det troliga resultatet bli ett katastrofalt eldsvid’, säger domen.

Alla tre kostymer söker ospecificerade penningskador som bestäms vid rättegången.

Köp PhotoA hand crew arbetar för att rensa borsten längs området Highway 150 nära Lake Casitas som Thomas Fire brände mot hem. Tre rättssaker har lämnats in i käften av elden, som har bränt över 281 000 hektar och är den största elden i Kalifornien historia. (Foto: JUAN CARLO / STAREN)

Kapt. Stan Ziegler, en talesman för Ventura County Fire Department, sa onsdagen att orsaken till Thomas Fire fortfarande är under utredning. 4 december. Han bekräftade att en andra eld bröt ut i Upper Ojai och så småningom slogs samman med elden som utbröt nära parken.

‘De’ är samma eld, Thomas Fire, ‘sade Ziegler.’ De exakta detaljerna (från Upper Ojai-elden) har jag inte, och det är fortfarande under utredning vad gäller tidsramen och orsaken och den exakta platsen. Det är alla detaljer som kommer att meddelas när undersökningen avslutas. ‘

Enligt käranden KerryTormey hade flera anställda och entreprenörer i Edison arbetat i kanjonen bakom Ventura Ranch KOA Holiday Campground i närheten av Comsatsatellite-anläggningen utanför Pine Grove Road i flera veckor före den 4 december. Tormey är assistentchef på campingen.

En Edison-representant träffades med campingsförvaltare veckor innan elden startade, gav dem visitkort och förklarade att verktyget skulle fungera på ett ‘stort projekt’ i canyonbehinden campingen för nästa månad, enligt Tormey, en käranden i Dec 15 kostym. 4 december, säger kostymen.

Thomas Fire orsakades av SCE-försummelse. ‘Thomas Fire orsakades av SCE: s försummelse. .’

De fyra saksägarna som lagts in av advokatbyrån Ventura använder också liknande språk för att anklaga Edison för att starta elden.

Den nio klagandedräkten anklagar Ventura och Casitas för att skada eller förstöra kärandenes egenskaper på grund av den allvarliga bristen på vattentryck för att branda hydranter.