EBay webbplats tweaks kör stark semester försäljning

EBay webbplats tweaks kör stark semester försäljning

(Reuters) EBay Inc uppvisade högre intäkter för nyckelkvartalet på onsdag som förändringar på sina webbplatser och ett fokus på marknadsföring drog fler kunder till sina marknadsplatser.

Andelar i San Jose, Kalifornien baserade e-handelsföretag klättrade nästan 9 procent till en rekordhög i efterhand handel på onsdag. Marknadsföring, som sätter eBay på en starkare banan in i 2018, säger Baird Equity Research analytiker Colin Sebastian.

EBay sa att grossistvolymen värdet av alla varor som såldes på sina webbplatser steg 9,7 procent till 24,43 miljarder dollar i fjärde kvartalet slutade 31 december. Försäljnings- och marknadsföringskostnaderna steg 13,3 procent till 689 miljoner dollar.

I ett blogginlägg sa eBay på onsdag att det har tecknat ett avtal med Adyen att bli sin primära betalningsbearbetningspartner. PayPal spunnades bort från eBay 2015.

E-handelsföretaget sa i ett eftertalsanrop att driftavtalet med PayPal ‘inte har förlängts och det kommer inte att förlängas.’

‘Med meddelandet att eBay kommer att börja överta betalningar på marknaden från PayPal, öppnar detta nya intäkter och vinstmöjligheter på lång sikt, säger Sebastian.

För kvartalet som slutade i mars beräknade eBay intäkter mellan 2,57 miljarder dollar och 2,61 miljarder dollar och justerade resultatet 52 cent till 54 cent per aktie. Analytikerna väntade i genomsnitt 52 cent per aktie, enligt Thomson Reuters I / B / E / S.

Exklusive engångsposter, tjänade eBay 59 cent per aktie.

EBay sa att det skulle ta en skatteavgift på 1,9 miljarder dollar i samband med repatrieringen av det utländska resultatet, men avgiften skulle i stor utsträckning kompenseras tack vare bokföringen från år tidigare.