Eaux Claires fest ändras datum igen

Eaux Claires fest ändras datum igen

Justin Vernon har alltid prided sig på att vara en musikalisk experimentist, och hans hemstad festival verkar ha samma attityd om planering. Bon Iver-guru och hans team har flyttat sin Eaux Claires Music Art Festival till ännu en ny helg för sitt fjärde år, 6 juli och 7, 2018, som slår det mot centrala Minneapolis största årliga musikfest, Basilica Block Party.

Dina datum uppenbarligen tacklade på självständighetsdagen semester pausen meddelades i den vanliga kryptiska / coy Eaux Claires mode via sociala medier under de senaste två dagarna, centrerad kring en affisch med etsade namn och en 29 minuters ljudkollage. Ljudklippet innehåller en mash up av musik och inspelade meddelanden, med musikare och fans som säger hur mycket de älskar det musikaliska lägret ut längs floden Chippewa i Eau Claire, Wis.

glada över namnen. Men vi kommer att drib och slänga ut det, låt det flöda som rök, för vi vill att denna festival ska flyga eller falla på känsla. Det handlar inte om banden, det handlar om samlingen av konst och konstnärer som reagerar med samlingen av dig. Vi är mindre intresserade av att berätta vad det är än att du gör det vad det blir. Curated by Vernon med sin pal Aaron Dessner av National, höll Eaux Claires den tredje helgen i juli i sitt inledande år 2015. Sedan flyttade den till mitten av augusti 2016, mittemot den närliggande Summer Set dansfestivalen i Somerset, Wis. där biljettförsäljningen var märkbart lägre det året. Denna förra sommaren hölls den samma mitten av junihelgen när Rock Garden är vanligtvis i Minneapolis, men Vernon gick med på att rubriken RTG när det ändrade datum till mitten av juli (RTG kommer tillbaka till sin regelbundna lördag nästa sommar 16 juni).

Medan Basilika Block Party och Eaux Claires är mycket olika estetiskt, korsar den katolska kyrkan och Vernon Church Party något när det gäller de typer handlingar de bokar. Båda festivalerna hade Wilco som headliner under de senaste somrarna, till exempel, och några av förra årets BBP-handlingar som Shins och Death Cab for Cutie skulle lätt kunna passa EG-mögel.