Eau Claire student turer med Lorie Line

Eau Claire student turer med Lorie Line

En UW Eau Claire freshman music education major är på väg med pianisten Lorie Line 2017 semestertur, som utför flera nätter i veckan på arenor i hela västern.

Trompetspelare Dawson Redenius är den yngsta medlemmen av Line Pop Chamber Orchestra som tar med sig av Kings turné till Eau Claire ikväll. visa på The State Theatre, 316 Eau Claire St., är $ 49.

En Fort Atkinson infödd var Redenius bara några veckor i sin UW Eau Claire college karriär när Robert Baca, UW Eau Claire chef för jazzstudier, kopplade honom med Line, en lång vän.

nämnde att de satt igen en trumpetspelare i orkestern igen och beskrev vad de letade efter, sade Baca, som spelade i Line orkester för ungefär 10 år sedan. egenskaper matchade perfekt med en ny freshman som jag knappt hade känt i tre veckor. Under den korta tiden visade Dawson inte bara de egenskaper som hon behövde för hennes show, men han hade en 40-årig sinne i en 19-årig kropp vad gäller mognad och professionalism.

visste att han kunde wade genom osäkerhet och grå områden i en professionell utövande grupp. var i ett träningsrum i Haas Fine Arts Center när han fick samtalet från Baca, som gav honom möjlighet att auditionera med Line.

Fångsten? Han var tvungen att vara Line Lake Minnetonka home studio på 12 timmar för auditionen.

varlig, jag visste vem Lorie Line var vid den tiden, sa Redenius. Jag visste var vad mr Baca utbildade mig på, vilket var att hon är en stor sak. sa att han var med spänning när han drog in i underhållaren uppfart.

Efter några minuter försvann nerverna när Line mötte honom i uppfarten med en varm och uppriktig välkomst.

Några låtar senare började Line prata med honom om turnélivet och hennes förväntningar på honom.

Redenius gick snabbt in och började sedan räkna ut hur man balanserar denna möjlighet med skolans krav.

Nästa tre veckor beredde jag för showen, sade Redenius. hade många möten med mina professorer för att prata om hur vi kunde göra detta arbete. Med hjälp av Mr Baca hittade vi lösningar på allt.

har fått en otrolig mängd stöd från alla mina professorer, kamrater och familj. började i början av november, vilket kräver att han kör till Minnesota varje dag i ett par veckor. När föreställningar började stannade han en del av tiden i Minnesota med andra orkestermedlemmar.

lärt och memorerade showen snabbt, sade Redenius. måste testa oss själva genom att utföra för nära vänner och super fans i Lorie vardagsrum. Dessa publikum bestod av 40 50 personer varje natt. orkestern är nu på väg med Line 2017 semestern, som utför flera nätter i veckan på arenor i hela västern.

är ett fantastiskt tillfälle att utföra med musiker av en extremt hög kaliber, berättade Redenius om konserten. faktum att de är alla bra människor är körsbär på toppen. Jag kunde inte ha hoppats på en bättre grupp människor att skapa musik med. Han är ny på Line Pop Chamber Orchestra, Redenius har haft gott om erfarenhet att turnera och utföra.

Han tillbringade två år turné med Kids från Wisconsin, en av de äldsta och mest älskade turnerade prestationsgrupperna i staten.

Medan endast i sin första term som Blugold, är Redenius redan en del av flera UW Eau Claire jazzkombinationer, utför med flera ensembler och är medlem i Blugold Marching Band.