Eastern Niagara Hospital och Kaleida Health att gå ihop

Eastern Niagara Hospital och Kaleida Health att gå ihop

(WIVB) Vid ett tillfälle var framtiden för Eastern Niagara Hospital i Lockport i fara på grund av ekonomiska problem. Nu tack vare ett nytt förhållande mellan sjukhuset och Kaleida Health, bör östra Niagara vara en del av samhället i många år framöver.

Under det nya förslaget skulle Lockport sjukhuset fungera genom en ny modell och Kaleida Health skulle bli sjukhusets aktiva förälder.

Östra Niagara kommer att kunna bättre samordna vård och patienter på detta område kommer att ha tillgång till vård på platser som Gates Vascular Institute, Buffalo General Medical Center och Oishei Children Hospital.

Planer för att bygga en ny $ 8,2 miljoner akutavdelning på östra Niagara sjukhuset kommer också att gå vidare med hjälp av Kaleida. Tjänstemän säger att detta partnerskap är en seger för Niagara County community.

Tänk nyheterna här idag kan ge samhället lite komfort och trygghet att vi här för att stanna som nummer ett. Nummer två är kopplingen tillbaka till vårt system så en sömlös anslutning, så om någon behöver ses för en högre grad av vård har vi alla dessa program, säger Jody Lomeo, Kaleida Health President och CEO.

Förhållandet med Kaleida Health innehåller även webbplatser i Newfane, ENH Ambulatory Care Center / Lockport Imaging Center och West New York Occupational Health Center.

Med partnerskapet kommer förändring av ledarskap på sjukhuset. Den sökningen börjar inom de närmaste 30 dagarna.

New York State Department of Health behöver fortfarande godkänna det nya förhållandet. Den processen förväntas ta ca 6 månader. För att kommentera här bekräftar du att du har läst och godkänt våra användarvillkor. Kommenterare som bryter mot dessa villkor, inklusive användning av vulgärt språk eller rasslur, kommer att förbjudas. Var vänlig respektera andras åsikter. Om du ser en olämplig kommentar markerar du den för våra moderatorer att granska.