Eastern Daily Press

Eastern Daily Press

Från en traditionell, hårt arbetande och välmående fiskeby blev Great Yarmouth en av de bästa semesterorterna i Storbritannien.

Bombed i Zeppelins första luftrörelse under första världskriget blev det ett viktigt portmål för tyskarna under andra världskriget. Stadens föränderliga förmögenheter betydde att den var tvungen att väcka sig från sitt beroende av sill och istället väckte sin uppmärksamhet åt turismen och lockade miljontals semesterfirare till sina hotell, pensionat och växande antal husvagnar och stugor. Stora stjärnor av showbiz blandade med glada semesterfirare som flockade till sina shower. men när semesteret på kontinenten blev mer attraktivt, minskade resvägens förmögenheter återigen.

Great Yarmouth har varit att uppfinna sig under årtiondena och århundradena och det fortsätter att förändras, mer nyligen med en yttre hamn och företagszoner för att locka till sig offshoreföretag och skapa hundratals jobb.

Dess arv är erkänt som en av de bästa i East Anglia, med en gammal stadsmur och många museer och sevärdheter, inklusive det prisbelönta Time and Tide Museum, Elizabethan House, Tolhouse Museum, det höga Nelson-monumentet och imponerande rådhus med utsikt över den livliga och arbetande floden Yare.