East Shore advokat laddad med embezzling från

East Shore advokat laddad med embezzling från

En advokat från East Shore, som är fru till en dauphin läns åklagare, har blivit förtalad om att han fördärvar sitt tidigare advokatbyrå och sedan inbrott i sina kontor efter att hon avfärdats.

Nichole A. Collins, 35, arresterades i veckan efter en sond av statens advokatverkets kontor. Landstingets advokatkontor hänvisade ärendet till statliga utredare eftersom Collins är gift med biträdande distriktsadvokat Joel Hogentogler.

Avgifterna som inlämnats av distriktsdirektören William Wenner inkluderar räkningar av inbrott, förfalskning, stöld, mottagning av stulna fastigheter, bedrägeri för åtkomstanordningar och brottslig olycka.

Specialagenten Jessica L. Eger skrev i anhållande att Jeff Engle, en partner i Shaffer Engle, kontaktade Lower Paxton Township-polisen om Collins i september. Hon hade jobbat för företaget i ungefär tre år.

Engle anmälde till polisen att Collins hade stalit från företagets kostnadskonto, vilket var avsett att täcka arkiveringsavgifter och domstolsavgiftskostnader. Collins hade tillåtit att begå stölderna till Engle och andra advokat Elisabeth Pasqualini, skrev Eger.

Agenten sa att det upptäcktes att Collins hade förskingrad över $ 8 000. Hon blev avfyrade i augusti och berättade för att stanna bort från advokatbyråns egendom.

Den 7 december kallade Engle Eger att rapportera att filerna saknades från kontoret, bland annat på att han hade hållit på Collins påstådda brottsliga handlingar och en fil som innehöll lösenord för hans arbets- och personliga konton.

Tre veckor senare återvände Pasqualini från en semesterresa för att hitta en liten svart och rosa camo ficklampa sittande på sitt skrivbord, sade agenten. Eger sa att Hogentogler berättade för henne under en senare intervju att en sådan ficklampa hade varit i hans och hans hustrus hem.

Pasqualini upptäckte också att en väska som innehöll hennes personliga kreditkort saknades från kontoret, sade Eger.

En ‘okänd klibbig substans’ hittades på kontors datorutrustning, skrev agenten. Det kostade flera tusen dollar för att reparera den skadan, sa hon.

Pasqualini fann senare att hennes personliga kreditkort hade använts för att beställa mer än 300 dollar av sexleksaker. Det var bara den första av en spree av köp gjorda med kredit-och betalkort stulna från advokatbyrån, sade Eger. Hon sa att Collins också smidda och betalade personliga kontroller av sina medarbetare.

Collins fotograferades av övervakningskameror vid några av de företag där de påstådda tusentals dollar ‘värda ekonomiska brott inträffade, skrev Eger.