Semester matlagning för par

Semester matlagning för par

Enligt kalendern kan jul ha slutat, men det har verkligen inte hänt mig. Rester från det förflutna kommer att vara kvar till söndagskvällen när midnatttid välkomnar i ett nytt år med löften om god hälsa och lycka hans favorit. Under tiden hänger på väggen inuti vår entré ser man en inramad bild av mina föräldrar som bär den röda sammet julvästern Mor gjorde för många år sedan. Under den inramade bilden är en mässingskrok och en kedja av mässingsklockor de hängde på deras ytterdörr varje julsäsong för att vi skulle jingle när vi kom in i hemmet vi växte upp på på Går Man Ner I Vikt Talmadge Street.

Och det är bara början på semesterminnen. Färgglada burkar i köket erbjuder överblivna julkakor gjorda av några av Moders favoritrecept vackert handskriven för mig att njuta av år senare medan andra burkar fylls med kakor köpte någon annanstans när tiden var av kärnan. I kylskåp väntar sig delar av fruktkakor på att vara Ett speciellt matartiment som saknas från vår julmeny är den exceptionella jubileumsskinkan från Oscar Mayer, där pappa arbetade i mer än 40 år.

Andra julartiklar från det förflutna är känsliga trädprydnader och de köpte nya när pojkarna var små, medan rätter, muggar och vinbägare väntar på att fyllas en sista gång innan de förpackas i ett annat år. Eftersom allt verkar dra i hjärtatsträngen hoppas jag och ber familjmedlemmarna välkomna dessa påminnelser om jul som har betydat så mycket för oss alla under de år som plötsligt tycks ha gått förbi så snabbt.

Återstående på min köksdisk är ett litet glasburk fyllt med ett speciellt kryddrecept som är avsett att dela tidigare för dig att personifiera, njuta Viktminskning Tabletter av dig och ge som presenter. Inte säker på var receptet upptäcktes, men jag är övertygad om att du kan experimentera med att lägga till dina egna speciella detaljer med favoritsmakar, vilket gör att du kan lägga till ditt eget namn på titeln. Just nu är det känt som Privat Etikett Kryddat Salt som är ‘bra på kyckling och fläsk’.

Privat etikett kryddat salt

1 kopp salt

1 tsk torkade oreganoblad

1 tsk vitlöksalt

2sksk paprika

1 tsk currypulver

2 tsk torr senap

teskedlökpulver

tesked torkad dillräk

Blanda mycket bra innan du lagrar i en glasburk.

Om din familj bor någon annanstans, lämnar du lite ensam under semesterperioden, här är några recept du kan tycka om att förbereda dig för en eller två och inte 10, 12 eller 16. Förberedelsetiden är 10 minuter, sedan 15 minuter att laga mat, följt genom att kyla i 2 eller flera timmar.

Broccoli bacon sallad

3 Går Man Ner I Vikt skivor bacon

1 kopp broccolifloretter

1 matsked hackad rödlök

2 matskedar halverade röda fröfria druvor

1 msk vit vinäger

2 tsk socker

kopp majonnäs

kopp solrosfrön

Placera bacon i stekpanna. Koka över medelhög hög värme till jämnt brun. Töm, smula och lägg åt sidan. Kombinera broccoli, lök och druvor i en medium skål. I en liten skål, vispa ihop ättika, socker och majonnäs. Häll över broccoliblandning och kasta. Täck och kyl i minst två timmar. Kasta sallad med smulad bacon och solrosfrön och servera.

Från ‘Table for Two: The Cookbook for Couples’ av Warren Caterson

Om du gillar de söta sura smakerna av hawaiisk mat, är det här ett bra recept från ‘Table for Two’ som enkelt kan fördubblas för företaget.