Semester kryssning vänster kvinna känner sig permanent seasick

Semester kryssning vänster kvinna känner sig permanent seasick

Medan Michele Marie Roberts åtnjöt en två veckors drömkryssning till Hawaii med sin man och två söner, hade hon ingen aning om att hennes värld skulle vändas upp och ner när hon gick ut på torrt land.

Jag älskar Zumba, men när jag slutar ser det ut som att jag har konsumerat all sherry i trifleMichele Marie Roberts

Mal de Dbarquement Syndrome (MdDS), som villkoret är känt, är extremt sällsynt och mycket lite förstås om varför det inträffar och vad som kan bota det. Få läkare har även hört talas om det.

Liten forskning har gjorts på Mal de Dbarquement Syndrome, vilket betyder ‘sjukdomen från avstigning’.

Endast cirka 100 fall har studerats av forskare.

Som ett resultat är dess bakomliggande orsaker okända och det finns Gå Ner I Vikt Snabbt Piller inget botemedel.

Det tenderar att inträffa efter resor på båtar och skepp men kan utlösas av flygresor.

Det kännetecknas av ständiga känslor av gungning, bobbing, svajande och illamående.

Andra symtom kan inkludera extrem trötthet, kognitiv bromsning eller ‘hjärndimm’ och humörförändringar.

Det har funnits länge. År 1881 hänvisade en artikel i The Lancet till problemet när man beskrev erfarenheten av seglare när de försökte gå på marken efter att Går Man Ner I Vikt ha hamnat på Viktminskning Tabletter havet.

2009 studera US National Library of Medicine

Michele Marie, från Berkshire, skickades för en MR-skanning och testades för multipel skleros och en rad andra störningar innan hon slutligen diagnostiserades sex månader efter hennes kryssning, tack vare läkare på Royal Berkshire Hospital som kände igen hennes symptom.

Men inte alla drabbade är lika lyckliga många kan spendera år på jakt efter diagnos.

‘Draining’ Otroligt nog är det att det är synd och rörelse varje minut i sitt vakna liv har tagit sin vägtull. Hon säger att det förstörde hennes äktenskap eftersom hon inte längre kunde se efter eller hemma sina två söner, som är autistiska, och lämnar mannen för att ta rollen som heltidsvårdare.

Efter skilsmässan, i åldern 49 år, var hon tvungen att söka jobb för första gången i år, trots att hon kände sig fysiskt och mentalt dränerad av den långlivade sjösjukan.

Hon var anställd ett tag men erfarenheten var för dränering så hon bestämde sig för att starta ett eget företag en dating agency kallad våglängd för ensamstående föräldrar till barn med särskilda behov.

‘Jag har dagar när jag är ledsen för mig själv och det finns dagar när jag vaknar och jag undrar om det är borta. Men då står det, ‘då är jag här’. ‘

Det finns tillfällen då syndromet kan känna sig särskilt försvagande, till exempel när hon känner sig stressad, när hon handlar i stormarknader och använder en dator.

Stripbelysning kan också förvärra känslorna av att rocka och svaja.

Lyckligtvis finns det aktiviteter som lindrar symtomen också, säger hon, inklusive kraftig träning, simning och körning. Hon gör minst två timmars motion varje dag för att hjälpa henne att klara sig.

Jane s historia

Jane Houghtons känsla av att vara i ständig rörelse, även på torrt land, började i juli 2001 efter en kort semester på en liten båt utanför Spaniens kust.

Hennes symptom har aldrig lättat sedan.

Jane, 48, från Cheshire, känns som normalt bara när hon flyttar igen i bil, tåg eller till och med en båt eller en berg-och dalbana.