Semester kan försöka för de som är sorgande eller deprimerade

Semester kan försöka för de som är sorgande eller deprimerade

Mitt i frenetisk reklam, trycket för att handla om Gå Ner I Vikt Snabbt gåvor och den allestädes närvarande säsongsmusiken kan semestern vara en särskilt svår tid om du är deprimerad eller saknar en förlorad älskad.

Kontrasten mellan semesteret och hur vi känner inuti kan vara enormt, vilket gör de dåliga eller smärtsamma känslorna mer uttalade.

Utmanande på ett annat sätt kan vara ensamhet hos äldre vuxna som vänner dör och familjemedlemmar flyttar sig borta. I en oroande ny undersökning sade ett fjärdedel av de 65 och äldre i England att de inte såg fram emot jul i år och många av dem sa att det var för att festsäsongen bringar tillbaka för många minnen av kära som har gått bort enligt till en omröstning för brittisk ideell ålder UK som släpptes i december 2015.

ledsen eller deprimerad under vintermånaderna är en mycket vanlig förekomst, säger Dr. Walter Klimkowski, en familjemedicinläkare med McLaren Macomb Shelby Creek. blir bara ett problem om det lämnas obehandlat. Att hålla ett öga på symptom på depression hos dig själv eller nära och kära är det första steget i behandlingen av det. December är också den månad där kompassionerade vänner, en grupp för människor som har förlorat ett barn, håller kändisceremonier över hela världen.

Blues eller Depression?

De kortare dagarna på vintern kan bidra till säsongsbetonad störning eller SAD. Gå Ner ett Kilo I Veckan Denna sjukdom är inte bara blues, utan en typ av större depression, enligt Mayo Clinic. Personer som Gå Ner I Vikt Snabbt är deprimerade kan känna sig ledsna, hopplösa eller värdelösa. förlora intresset för saker som de brukade njuta av; sover för mycket eller för lite; har problem med att koncentrera sig har liten energi; märker förändringar i aptit eller vikt eller har tankar på att dö eller självmord, säger Mayo Clinic.

Om du känner att du eller en älskare lider av depression, är det viktigt att söka behandling.

Tips för att komma igenom säsongen

Vila mycket. När du tar hand om din kropp, kommer du att må bättre.

Försök att hålla dina förväntningar på semestern besviken. Det kan hjälpa till att förhindra känslor av besvikelse eller att bli svag.

Vet att det är OK att känna sig ledsen eller ensam. Du måste inte försöka förfalska det för att leva upp till andras förväntningar.

Tillbringa tid med vänner och andra människor du tycker om. Gör saker du vill göra, inte bara de saker du måste göra.

Det är bra att säga nej ibland. Att bära dig ut med alltför många aktiviteter kommer bara att få dig att känna dig värre.

Tips för familj eller vänner

Fråga din deprimerade älskade att göra saker med dig, till exempel gå en promenad eller en film. Om han eller hon säger nej, det är OK. Men fråga igen i framtiden.

Fråga hur du kan hjälpa till i det dagliga livet. Du kan göra några hushållsarbete, gräsmatta eller ärenden.

Få din älskade att prata om glada minnen. Detta kan hjälpa honom eller henne att känna sig mer en del av firandet.

Lyssna när personen vill prata. Don försöker prata honom eller henne ur ledsna känslor, men erkänner dem.