Semester jobb flyttar från butiker till lager

Semester jobb flyttar från butiker till lager

Företag som behöver mer semesterhjälp Viktminskning Tabletter mitt i den snävaste detaljhandeln på mer än tio år omprövar sin sysselsättningsökning, med några som ger fler timmar till befintliga arbetstagare eller betalar övertid istället för att fylla på nya anställningar.

Det finns fortfarande gott om öppningar där ute för säsongsarbete i butikerna, men att anställa företag och analytiker säger att butikerna inte kan lita på samma lättillgängliga personal. Arbetslösheten i tunnelbanan i Orlando ligger under 4 procent.

‘Det här är den tightaste arbetsmarknaden sedan 2002’, säger Peter Harrison, VD för Arlington, Vägbaserad personalfirma Snagajob, som specialiserat sig på timarbetare, som i detaljhandeln. ‘Och vi har sett en väsentlig ökning av antalet anställda öppna utan motsvarande ökning av personer som söker arbete i dessa positioner.’

I huvudstadsregionen Orlando lägger återförsäljare vanligen cirka 10 000 detaljhandlare i november och december, enligt presidiet för arbetsstatistik. Nationellt är arbetsöppningar på högst i den senaste historien, med mer än 6 miljoner ställningar ofyllda, statistik för Federal Reserve Bank Statistics.

Och det kan vara en upptagen detaljhandelstid. National Retail Federation förväntar sig att försäljningen stiger 3,4 procent år 2017 jämfört med förra året.

Stora detaljhandelscentraler är värd för att anställa mässor under de närmaste veckorna, till exempel Orlando International Premium Outlets ‘jobbhändelse för mer än 50 återförsäljare fredag. Penney, Target och andra har inlägg online för arbetstagare för traditionella semesterjobb som kassörer, stockers och kund Går Man Ner I Vikt tjänsteföreningar. Men de här posterna blandas med inlägg för säsongsarbeten på platser som Amazon, Rifle Paper och Uber Eats.

‘Dessa jobb i lagring och leverans och hantering, de har verkligen sugit upp mycket av den tillgängliga arbetskraften,’ säger Andrew Challenger, vice president på Chicago-baserade jobb Challenger, Gray Viktminskning Tabletter och Christmas, Inc.

Winter Park s Rifle Paper Co. sätter upp booths på lokala college campuses, letar efter cirka 50 arbetstagare att bränna brevpapperstillverkarens växande verksamhet.

De flesta av dessa jobb kommer att finnas i företagets tryck-, packnings- och fraktlager i Maitland. Med årets anställning förväntar sig Rifle Paper att överträffa 200 anställda. Många av sina säsongsarbetare är upptagna med att packa Rifle s signaturlinjer av blommigtryck stationära och julkort.

Rifle använder sin årliga semester hyra ökning för att växa företaget från år till år, säger företagsledare för affärstjänster Chrissy Hiser.

‘Vi letar efter arbetare och arbetare letar efter jobb den här tiden på året,’ sa Hiser.

Hiser, som började som tillfälligt anställd för sex år sedan, hoppas att de flesta anställda kommer att förbli och växa till nya roller inom företaget.

Vissa företag har dock bestämt att de kan undvika besväret med tillfälliga anställda genom att använda dem som redan är anställda. De nationella detaljisterna Wal Mart och Kohl säger att de kommer att erbjuda fler timmar till befintliga anställda i år, istället för att rusa ut för att hyra dussintals nya anställda i varje butik.

‘Semestern är en speciell tid på året för våra kunder och samarbetspartners och också en av de mest trafikerade’, säger ett uttalande från Wal Mart. ‘För att hjälpa kunderna spara tid och pengar denna säsong, erbjuder vi de extra timmar som är tillgängliga denna tid på året till våra nuvarande intresseföretag snarare än att anställa tusentals säsongsarbetare.’

Orlando-baserade Colosseum of Comics tar samma tillvägagångssätt, säger VD Phil Boyle.

‘Vi’ gör lite anställning men för det mesta att föra deltid folk till heltid för semestern, ‘sade Boyle.

Anställda uppskattar de extra timmarna på semestern för att betala för egen semesterutgifter, sade Boyle.

Orlando springer skodaffär Track Shack sa att det når ut till tidigare arbetare för semesterhjälp. Track Shack co ägare Betsy Hughes sa att det delvis beror på utmaningen att hitta arbetare, och också för att det är svårt att utbilda arbetare att sälja high end löparskor.

‘Det är verkligen svårt att lära ut någonting allt du behöver veta om några veckor och bara låta dem gå,’ sade Hughes. ‘Det är så mycket tid och energi vi skulle spendera bara för att se dem gå ut genom dörren.’ .