Semester helg fylld med festligheter

Semester helg fylld med festligheter

Under semestern fortsätter staden Abbeville ett antal evenemang för säsongens största helgdag.

Efter att ha sparkat ut med ljuset på stadens julgran, kommer Gå Ner I Vikt Snabbt Piller en södra jul Soiree på Livery Stable att få saker att gå på fredag ​​kväll innan den sjätte årliga Abbeville Rotary Reindeer Run och Wassail Walk startar lördagen festligheterna, som sträcker sig från en saxofon kvartett till brev med Santa och en kransauktion.

Medan staden höjde City Christmas Tree i förra Går Man Ner I Vikt veckan, började Abbeville County Historical Society starta saker tidigt och förvandlade sitt huvudkontor McGowan Barksdale Bundy House till ett vinterunderland som välkomnade gästerna till frukost och middagshändelser den senaste månaden.

Därefter kommer huset, tillsammans med Burt Stark Mansion, att vara värd för stearinlysturer i de historiska hemmen, som ligger utanför North Main Street, under helgen.

‘Det är så mycket som händer här nu vid denna tidpunkt’, säger Frances Lewis, styrelsen för det historiska samhället. ‘Vad vi vill göra är att locka alla vi kan, men särskilt barn och familjer, för att se vilken sorts pärla vi har här. ‘

Lewis, som spionerar samhällets julinsatser, sa Går Man Ner I Vikt att varje rum i huset var inrett av antingen sig själv eller andra invånare i området.

Huset är fyllt med säsongsbetonade mästerverk, julgranar och prydnadsföremål samt manteldekorationer. Några unika föremål inkluderar ett julgran fyllt med okra prydnadsföremål, ett påfågelfjäder och en utarbetad snöig by sammanställd av Lewis.

‘Det är bara en fälttur här för både barn och vuxna,’ sade Lewis. ‘En sak jag har läst om detta hus, du slutar aldrig att se nya saker.’

Lewis sade att familjer är välkomna att ta sina julfoton i huset för att ta hand om en rundtur i huset. kommer att rubriken lördagens händelser på Main Street och Court Square och kommer att innehålla några återvändande favoriter, som Wheels of Time Car Show, McCormick High School Marching Chiefs, massor av ljus och sirener från stad och läns akutfordon och Santa och fru Claus.

Missy Wines, verkställande direktör för Greater Abbeville Chamber of Commerce, sade södra julen Soiree är en chans för folk att klä upp sig och välkomna julen med mat, roligt och festligheter.

Evenemanget inkluderar levande musik från Rhonda McDaniel och Pat Patterson. Biljetter är $ 30 för en singel, $ 50 för ett par och kan köpas i kammaren.

Barn kommer att ha möjlighet att äta frukost med julen, ha historia tid med en av Santa’s elves och dekorera kakor och hantverk med fru Claus.