Semester har gått fel

Semester har gått fel

Hade en dålig semester? Var det flygbolagets eller semesterfirmaets fel? Arbeta Lunch Gå Ner I Vikt Snabbt har sammanställt en lista över resurser som gör att du kan klaga på en semester som har gått fel.

Delegater från 189 länder och från flygorganisationer har träffat i Montreal för att försöka komma överens om högre ersättningskvoter för flygresenärer som finner att deras transportör har förlorat sina väskor.

Enligt Warszawakonventionen från 1929 har passagerare rätt till? 4 per kilo förlorat bagage, vilket ger totalt 80 om du har 20 kilo, den vanliga viktgränsen.

Den enklaste tanken är att höja fasträntan till? 0 per kilo. Alternativt kan ett £ 500 kompensationsloft införas. Med ett tak på plats skulle Gå Ner I Vikt Snabbt Piller passagerare kräva ersättning för belopp upp till den nivån, vilket ger bevis för att visa hur mycket deras tillhörigheter är värda.

Hur som helst kan resenärerna konstatera att ersättningen inte är tillräcklig. Försäkringsexperter rekommenderar att resenärer ska ha någon form av extra täckning för att göra gott om eventuella förluster.

Här är några punkter att vara medveten om:

Även om reseförsäkringar normalt ger upp till? 000 per person, kan fordringar på enskilda objekt begränsas till till exempel? 50. Vissa politikområden är mycket mindre generösa.

‘All risk’ Innehållspolicyn kan ge bättre täckning. Värdet på enskilda objekt kan anges.

Kom ihåg att kompensationen du får från flygbolaget kommer troligen att dras av försäkringsbolaget från alla pengar de ger dig.

Montreal-mötet kommer också att överväga ökningar av ersättning för personskada Gå Ner I Vikt Snabbt och förlust av liv under internationell flygresa.

För längre flygningar är det minst? 98. Dessa priser sätts tillbaka 1991.

Vad Europeiska kommissionen vill nu är en ökning till? 22 minimum för korta flygningar och? 44 för långdistansflygningar. Och det påverkar naturligtvis inte transportörens skyldighet att sätta passagerare på nästa tillgängliga flygning. Inget datum har ännu avtalats om när lagstiftningen ändras.

Flight full trots en bekräftad bokning

Kontantutbetalningar om de inte släpper på dig:

Upp till 3.500km? 9

Över 3.500km? 98

Vad föreslås nu av EU:

(Upp till 3500 km)? 22

(Över 3.500km)? 44

Ersättningen som erbjuds när kunderna ‘nekas ombordstigning’ varierar från flygbolag till flygbolag. Om du stöter på ett långflyg, erbjuder Virgin Atlantic 30 kronor eller en gratis biljett till Virgin Virgin, medan British Airways erbjuder 50 kronor eller en 00-rabattkupong mot en annan biljett.

Skriv alltid till försäkringsbolagets huvudkontor. Om du fortfarande inte är nöjd, försök försäkringsombudsmannen på:

135 Park Street SE1 9EA

Tel: 0845 6006666

Skriv först minst två gånger åt det berörda företaget.

Om du fortfarande är olycklig och företaget är en ABTA-medlem (och cirka 80% av semesterbolagen är) skriver du till ABTA. De kommer att behöva kopior av korrespondens och alla andra handlingar och det kostar 9 för de flesta klagomål.