Semester en tid att ge

Semester en tid att ge

Semesterperioden är en tid för att ge. Som de flesta är överens om, är det bra att ta emot presenter eller gåvor, men att ge gåvor är ännu bättre.

Den känsla som en person får när någon de bryr sig om öppnar en omtänksam gåva är en av de bästa upplevelserna i livet. Den rena glädjen som kommer från att ge är verkligen som ingen annan upplevelse, handlingen att vara en del av att hjälpa någon annan att vara glad eller upphetsad är helt enkelt underbar.

Under semestern får många inte uppleva glädjen av att ge, främst eftersom de har lite eller inget att ge. En ny historia i TDN beskriver hur hemlös situationen i Washington State har blivit ännu värre, med antalet hemlösa växter med 7,3 procent jämfört med föregående år. Det är en frustrerande och ledsen statistik.

Närmare hemma arbetar många lokala välgörenhetsorganisationer hårt för att se till att de i nöd har mat, skydd, kläder och andra livsbehov. Daily News är mycket stolt över att vara en av de större välgörenhetsgivarna i området. Sedan 1987, vilket är hur långt tillbaka vi kunde hitta poster, har Daily News givit $ 1,257,000 till välgörenhet. Pengarna har donerats genom både Neighbors in Need (NIN) och nyligen, genom studenter i behov av att hjälpa lokalbefolkningen.

Krediterna för donationerna tillhör läsaren. TDN utnyttjar tiotusentals medborgare som läser tidningen varje dag för att lyfta fram behov i samhället, och som svar ger de generösa läsarna i vårt område konsekvent pengar. Under det första året av Neighbors in Need (1987) uppgick donationerna till 22.443 dollar, det andra året av donationer uppgick till 14.225 dollar.

NIN-programmet har utvecklats och vuxit genom åren. Under de första fem åren av programmet översteg aldrig den totala summan av pengar som gjordes under ett visst år 26 000 dollar. Omkring sju Gå Ner ett Kilo I Veckan Går Man Ner I Vikt år sedan började de totala läsgivarnas donationer till NIN växa dramatiskt. Under 2010 donerade läsare $ 56838, sedan 2011 gick donationerna till en heltid hög på $ 68.650. NIN har sedan starten pågått 42,044 dollar per år i läsdonationer. Under de svåraste åren av lågkonjunkturen gav TDN-läsare mer och mer pengar. Det Gå Ner ett Kilo I Veckan är både inspirerande och hjärtvärt att se den nivån av att ge.

I 2016 startade TDN programmet Students in Need. Programmet kom ut ur möten mellan TDN och Lower Columbia College. Teamet på LCC chockade oss när de pratade om hur många studenter släppte ut på college eftersom de var korta några hundra dollar eller mer för undervisning eller böcker. När vi satt tillsammans med lunch, utvecklade TDN och LCC-teamet Studenter i behov. Den inledande kampanjen som hölls tidigare i år höjde 38 500 USD i läsarbidrag för att hjälpa lokala LCC-studenter att stanna på college och utbilda sig. Totalt var år ett av studenter i behov bara fantastiskt.

Låt oss möta det, folk i Lower Columbia-regionen är generösa, ger folk. Och det går längre än att bara ge pengar. Många, många människor ger sin tid och energi också.

Om du vill se ett bra exempel på välgörande givande, sluta med St. Vincent de Paul på måndag, onsdag eller fredag. Vad du får se är volontärer upptagna med att arbeta hårt och behandla sina gäster där för att hämta mat med djup nivå av värdighet och respekt. Ingen av volontärerna på St. Vincent får betalt, åtminstone i dollar ändå. De frivilliga får betalt genom anda och goda tidningar att ge. Det är inspirerande att se.

Vi gjorde lite forskning om välgörande ger och statistiken är intressant. Enligt GivingUSA uppgick år 2010 till 358 miljarder dollar till välgörande givande av individer, stiftelser, testamente och företag. En annan källa, Foundation Center, fann 72 procent av donationerna 2013 kom från individer. De $ 5, $ 10 och $ 20 dollar donationer uppenbarligen upp snabbt.

Vid TDN driver vi två välgörande ansträngningar för 501c3 (NIN och Students in Need) och ger 100 procent av alla pengar som doneras direkt till välgörenhet. Vi donerar också utrymme i tryckt papper och online varje vecka i året. TDN publicerar meddelanden för grupper gratis och gör detsamma för husdjur att antas vid Cowlitz Humane Society. Om organisationer som dessa och andra måste betala för utrymmet skulle det kosta otaliga tusentals under ett år. Bara ett annat sätt ger vi tillbaka.

TDN uppmuntrar också chefer och anställda att frivilligt någonstans. Vissa av oss tjänar på stadsprovisioner, andra i Rotary eller på Humane Society. Att vara inblandad är en bra sak. Vi stöder också CAP: s Walk N ‘Knock-program, inbördeskrigets matkörning och relä för livet genom att sätta in materialet i pappret gratis varje år.

När kampanjen Studenter i behov slutade gick vi över till LCC för att släppa en stor check. Personalen vid LCC var jättebra och tacksam utöver förklaringen att man ens tvingade tårar. De visste hur mycket pengar pengarna kunde göra.