Semchuk märkt lång

Semchuk märkt lång

Han lyckades undvika den farliga gärningsmärken, men en Kamloops-man som stöttade en 60-årig kvinna slumpmässigt utanför Royal Inland Hospital i 2006 kommer att spendera de närmaste sex åren bakom barer.

Robert Semchuk var också märkt som en långsiktig offender, vilket betyder att även efter att han släppts från fängelset kommer han att vara under strikt övervakning inom samhället.

Förra året dömde en jury Semchuk på en rad avgifter som gällde ett bisarrt brottbrott den 30 november 2006.

Tidigt på morgonen närmade sig han Donna Marklund när hon pluggar en parkeringsmätare utanför RIH och stötte henne ett antal gånger innan han flydde i en Går Man Ner I Vikt stulen bil med sin handväska.

Han greps efter en polissträvan som sträckte Gå Ner ett Kilo I Veckan sig från Kamloops till Merritt till Peachland.

Efter denna övertygelse ansökte Gå Ner I Vikt Snabbt kronan att Semchuk hade märkt en farlig brottare som kunde ha resulterat i att han fängslade honom på obestämd tid.

Den långsiktiga åklagarmyndigheten innebär att den 46-årige kommer att ha en uppsättning frigivningsdatum från fängelset.

Tidigare denna månad inleddes en rapport, där Semchuk förbättrade beteendet senast. Kulwant Riar, en läkare som har utfört ett antal domstolar beordrade psykiatriska bedömningar på Semchuk, sade i rapporten läkemedel har sänkt sin risk för allmänheten.

hans mentala tillstånd är fortsatt stabil och hans psykiatriska störning styrs av medicineringen, är chansen att han deltar i anti-social eller brottslig verksamhet relativt låg, skriver han och lägger till Semchuk kommer att behöva mycket stöd, övervakning och även riktning i samhället.

Semchuk gavs en nio års straff, men kommer att tjäna sex år efter att ha fått två för en kredit i 18 månader som han har spenderat i förföljd vårdnad.