sekelstraditionen av att välkomna Santa till stad

sekelstraditionen av att välkomna Santa till stad

Trots att det är tusentals miles från North Pole och hundratals miles från Disneyland, har ett Pacific Grove-kvarter värd luminaries som Santa Claus och Little Mermaid i åratal.

Under december flockar många besökare till Candy Cane Lane, känd som Morse Drive, utanför semesterperioden för att komma i semestern. I Platt Park, en liten gräsbevuxen ö angränsande Morse Drive, kan revelers titta på sina favorit tecknadskaraktärer som Snoopy och Tweety Bird riding på ett långsamt rörande pariserhjul. I närheten finns Disney-tecken som Buzz Lightyear och Little Mermaid, bara några meter från Sesam Street-gänget. I en sektion av parken kör smarta tecken som Barney och Pokemon huddle som en ström av bilar långsamt. Samtidigt sitter jultomten, som ser bekvämt ut och vet att det här är hans tid på året att skina, sätter sig lugnt på sig innan han måste göra sig redo för en mycket upptagen julafton.

Omgivning i parken är hus dekorerad med varierande grader av semester dekorationer. Vissa hus är upplysta med tillräckligt med ljus för att ge ett Vegas-kasino en löpning för sina Går Man Ner I Vikt pengar. En bostad, som ligger utanför Morse Drive i hörnet av Beaumont och McFarland Avenues, är värd en 15-fots hög robotnötknäppare som svänger armarna och rör sig i käften under ett par piercerade glödlampor.

Ner på vägen, vid 1024 McFarland Ave., skapas ett stadium framför huset. Från den här fredagskvällen kommer 14-åriga Jade Vucina att utföra jullåtar som ‘Silver Bells’ och ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’ med ett litet band, inklusive två andra Pacific Grove High School-elever och en gymnasieelever. Musiken börjar vanligtvis klockan 18 och fortsätter till 22:00.

Med så mycket semester jubel, är det svårt att föreställa sig att Candy Cane Lane någonsin måste tävla för att bli det mest populära semesterområdet i Pacific Grove. Men enligt Al Borges, Candy Cane Lane bosatta och kapten i Pacific Grove Fire Department, brukade Candy Cane Lane gå i spetsen med stadens Egan Lane (utanför Lighthouse Avenue) på 1950-talet för titeln på Pacific Grove stadsdel med den mest semesteranda.

Senare säger Borges att dekorationerna var enklare: främst bara träd och några ljus i parken. ‘De skulle aldrig ha den här typen av belysning förrän senare’, säger han.

Borges säger att Candy Cane Lane fick en enorm ökning när Cliff Johasen, en PG-anställd och grannens kassör vid den tiden, tog elektricitet till Platt Park i början av 60-talet.

Sedan, med början 1986 och fortsatte fram till 2002, när den slutade på grund av budgetproblem, hade staden Pacific Grove en Holiday Decoration Display Contest. Deltagarna kan vinna kontantpriser i kategorier, inklusive de bästa inredda affärsdistrikten, den enskilda bostaden med den bästa utomhusvisningen av ett enda tema, den bästa enskilda bostadsdisplayen, den bästa bostadsdisplayen som framkallade ett hälsningskort, och den bästa stadsdelens display.

Det är inte förvånande att Candy Cane Lane med sin elektrifierade Platt Park gjorde det ganska bra i stadsdelen visa konkurrens. Chris Kirchhofer, administrativ assistent för staden Pacific Grove, påminner om att Candy Cane vann ca 14 eller 15 av de 16 tävlingarna. ‘Candy Cane Lane har säkert varit föregångare genom det mesta,’ säger hon.

Borges säger att han inte flyttade in i grannskapet till 1987. Ett par år senare blev han samordnare för grannskapets semesterdekorationer tills han gick i pension 2001. Han säger att alla de cirka 75 bostäderna betalar en $ 12 eller mer frivillig medlemsavgift att betala för kostnaderna för att se till att Candy Cane Lane är ett vinterunderland.

Även om staden i Pacific Grove följer reglarna för den el som används i Platt Park, säger Borges att varje bostad betalar sin egen elräkning under semesterperioden. Borges uppskattar att hans månatliga elräkning hoppar från $ 180 per månad till $ 300 för december månad.

Även om det inte finns något i leasingkontrakten för någon av de bostadsområden som föreskriver att de måste delta i att dekorera Candy Cane Lane, är de flesta invånare nöjda att följa. Borges säger att han bara kan komma ihåg ett par som inte tyckte om hela upproret under semestern. Han säger att de flyttade efter mindre än ett år på Candy Cane Lane. ‘Om du flyttar till det här området måste du vara en del av det, säger han.

Innan jag lämnar grannskapet, pratar jag med Tom Tsubota som tar sin 18 månader gamla son Alexander till Candy Cane Lane för första gången. Medan den yngre Tsubota vinklar bredvid en pepparkaka, förklarar äldste Tsubota mig varför han tycker att Candy Cane Lane är ‘fantastisk’.

‘Det Går Man Ner I Vikt får dig alltid i stämningen för semestern,’ säger han.

Candy Cane Lane, som ligger på Morse Road från Forest Avenue i Pacific Grove, kommer att tändas och dekoreras varje natt fram till det första i det nya året.

CommentedAs push for development fortsätter på Fort Ord, bekymmer om sin vattenförsörjning gå unheeded. (4) Ett ärende med anklagelser om sexuella trakasserier, vedergällning och korruption har Monterey City Hall på försvaret. (3) Som NeverAgain sveper nationen efter skolskytte, får de lokala studenterna ombord. (2) Bläckfisk undrar vem i Carmel räknas som medlem i ‘samhället.’ (2) Monarkfjäriltal fortsätter att krympa, vilket föranleder Mark Stone Går Man Ner I Vikt att införa lagstiftning. (2) Kustlärare, councilman och reservföreståndare släpper ut vapen i ett klassrum. (2) Länskrotskott blir föremål för en brottsutredning. (2) bläckfisk tittar borgmästare punt frågan om hemlöshet fram och tillbaka. (2) Mark Stone introducerar en proposition som skulle kräva att flaskhattar ska kopplas. (1) Cachagua General Store att återfödas på Douglas Ranch. (1)