Segling på vänliga hav

Segling på vänliga hav

Som någon med östkustens rötter har jag haft min del av köksfesterna. Men innan jag seglade ombord på Seabourn Stay, hade jag aldrig upplevt en hallfest på havet på den andra dagen i en östra karibisk kryssning. Min första tanke var att någon slags nödborrning måste ske, men jag var lite förvirrad. Innan vi seglade ut i Fort Lauderdale föregående dag hade vi gjort ett skeppsbrett säkerhetsborr.

Snyggt utrustade vänta med stabila brickor med fina cocktails och heta hors d’oeuvres hälsade mig och mina kryssare. Mellan soporna av Kir Royale och nibbles av krabba kakor, rökt lax och liknande, chatte de flesta av de boende i däck sju snart chatta, och slingrande upp och ner i korridoren för att möta fler ‘grannar’ en scen som upprepades genom skeppet.

Medan hallpartiet kanske var lite elegantare än ett köksparty fanns det inga fiddlar, jiggar eller rullar det fanns en avslappnad och vänlig atmosfär som bröt isen bland människor som var främlingar men skulle se varandra ofta runt skeppet under nästa 11 dagar.

Hallpartiet är en ganska ny tradition för Seabourn Cruise Line. Kryssregissören Heidicha Smith säger att den började på en av linjens Grand Voyages och visade sig så populär att den har rullats ut till resten av flottan.

Det är bara ett av de sätt som Seabourn uppmuntrar till att mingla och främjar en känsla av kamratskap ombord. Hosted middager är en annan.

I en throwback till de raffinerade middagspartierna i en annan era kan gäster som seglar med Seabourn förvänta sig att få inbjudningar att äta vid borden Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ‘värd’ av personal. Det finns ingen skyldighet att acceptera en inbjudan, men det är ett bra sätt att träffa människor, säger Smith.

Under mina 10 nätter till sjöss åt jag med Smith samt assistentkryssningsregissören Sophie Tehrani, gästservice honchos Michael Wolff och Jo van Biljon och sångare Dale Paarman. Från aptitretare till dessert chattade jag med intressanta människor från hela USA och Puerto Rico, Kanada, England, Australien, Nya Zeeland, Sverige, Sydafrika, Chile och mer.

De värddatabord är en ‘långvarig Seabourn-tradition’ och ett sätt att ‘nå ut till så många gäster som möjligt, särskilt de som reser solo’, säger Smith. Men socialiseringen är alltid frivillig, så om gästerna föredrar att göra egna saker, så är det okej också.

SAN JUAN MASH UP

Efter två havsdagar som kopplar av och utforskar 400 passagerare, är den första hamnen San Juan, Puerto Rico, där vi går ut för dagen. Som första gången besökare i San Juan har jag anmält mig till en kustutflykt Seabourns nya Mofongo och Mojito Culinary Adventure.

Delat vandringstur, en del lokal matupptäckt, börjar med en guidad promenad genom Gamla San Juan, förbi gamla stadsmurar, genom skuggiga plazor och längs smala gator som är belagda med blåa kullerstenar och kantade med färgglada koloniala byggnader bostadshus, affärer, kaféer och gallerier .

Turnén gör normalt ett provsmakningsstopp vid en affär som specialiserat sig på kryddor och heta såser men tyvärr, när vi anländer, är det stängt för en semester på Puerto Rico. Det ger extra tid för oss att njuta av en sval minty mojito som vi gör vår egen Viktminskning Tabletter mofongo lunch med en lokal kock på en av flera restauranger som används för denna del av utflykten.

Mofongo Puerto Rico s mest emblematiska maträtt härstammar från afrikansk matfufu, som fördes till karibien av slavar och anpassade till lokala ingredienser. Variationer finns på Kuba (fufu Gå Ner I Vikt Snabbt de platano) och Dominikanska republiken (mangu).

Den smakliga sammansättningen är gjord av rundor av stekt gröna plantaner mashed i en pilon (en trämortel och pestel) med buljong, vitlök, olja och bacon bitar eller fläskkragor. Blandning av ingredienserna tar lite kraftfull handledsåtgärd och efter några minuter längtar jag efter den stora effektiva potatismasaren i mitt kök hemma.

När knölarna mer eller mindre har besegrats, är magen handformad till en boll, sedan platta och toppad med en smaklig gryta som blandning som kan innefatta grönsaker, kyckling, nötkött och / eller skaldjur.

Medan min mofongo är mindre än perfekt något skrynkligt och lite klumpigt är det dock gott och fylligt.

STRAND TID

Det finns många möjligheter till stranden bumming på sandiga strängar på varje ö som besöks på denna kryssning, men porten på Isla Catalina är en obebodd ö djurreservat i Dominikanska republiken. Det är en ultimad bortskämd men rolig dag med varma hav, vita sandar och läckra mat och dryck.

Lokala musiker och costumed dansare som hälsar gäster som de kommer till land för privat strandpartiet sätter en festlig karibisk ton. Seabourn servitörer som bär brickor erbjuder fruktiga drinkar eller non-alcoholic drinks dockside och leverera drycker och solskyddsmedel till gäster som ligger på solstolar under skyddande ljusblå och gula paraplyer. De som vinkar till vattensporter kan plaska runt på bananbåtar, båtbåtar och mer.

På kockens kockar mår man grillen på ett permanent utelämnat takkök, där en omfattande buffé grill serveras. På menyn: Hummer, räkor, biff, rostbiff, jerk kyckling, korv, hamburgare, kallskuret, sallader och sidor av alla slag och tillräckligt med frestande desserter för att försvaga din kostlösning! Picknickbord under ett annat halmtak erbjuder gott om plats och skugga för att äta.

Mellan uppfriskande dips i det omöjligt blå Karibien finns det Kaviar i Surf Seabourns signaturstranddagshändelse.

Spänningen börjar när en kontingent av medarbetare zoomar till stranden på ett uppblåsbart motorbåt med kaviar och Champagne. De låter ett horn, hoppar in i havet och sätter upp en serveringsstation på surfbräda innan de bjuda in gästerna att vada in och prova godis.

Innan lång tid klädde en baddräkt med folkmassan upp till surfbrädan och mycket nosning och skratt följde tills kaviar och champagne alla konsumeras.

NOSHING OCH SIPPING

Kryssning lore hävdar att en passagerare kan få 10 pund på en kryssning. Men Seabourn gör det lite lättare att avvärja oönskade pund till sjöss.

Medan det finns gott om ställen att äta restaurangen (aka huvudmatsalen), den intima och innovativa restaurangen 2, den inomhus utomhuskolonnade och terrassgrillen är fokus på kvalitet, inte kvantitet.

Varje måltid innehåller många vackert förberedda val men portionerna är rimligt stora och varje meny listar ‘lättare’ val, gott om sallader och sockerfria desserter. Bokningar krävs för restaurang 2, som har en smakande meny, men det finns ingen extra kostnad att äta där.