Secrets of Rockefeller Center vid jul

Secrets of Rockefeller Center vid jul

Det är ett ‘White Christmas’ -blick tills verkligheten avbryter skrytningen av taxahornar och en rambunctious folkmassa som Gå Ner I Vikt Snabbt musker in för foto upp framför det mest kända juleträdet i USA.

Detta är Rockefeller Center, Midtown Manhattans symbol för kaotisk semester jubel.

Det är omöjligt att sakna det prydliga säsongsbetonade mittenstycket, den höga Rockefeller Center julgran. Inredd med 50 000 mångfärgade ljus och toppade med en massiv Swarovski-stjärna, skulle bara en bona fide Scrooge inte hitta den skimrande norrgranen en skenare.

Rockefeller Center var brainchild av John D. Rockefeller Jr., född 1874 som arvtagare till Standard Oil fortune. En av Amerikas rikaste medborgare, hans avgörande affärsverksamhet var skapandet av hans namnmakare.

Byggd på höjden av den stora depressionen användes tusentals människor under det treåriga byggprojektet. Vid en tidpunkt då jobb var knappt och en krona var svår att komma till, satte Rockefeller Center byggfas mat på många bord runt New York.

Inte en att tänka liten, Rockefeller tänkte på sin utveckling som en ‘stad i en stad’. Han ville bygga ett komplex för företag och nöje. Visuell razzle bländning var att vara en komponent, i linje med hans tro på att främja konst var en handling av gott medborgarskap. Innovationerna inkluderade uppvärmda byggnader och ett inomhusparkeringskomplex.

Rockefeller Center öppnade officiellt i maj 1933. Julgran, som först köptes och dekorerades av depressionens åskare på byggarbetsplatsen, blev snabbt en New York-semestertradition.

Vid 1939 besökte mer än 125 000 personer dagligen. Om det hade varit en egen självständig stad skulle Rockefeller Center ha varit den 51: e största i landet, vilket gör John D. Rockefellers dröm om en ‘stad i en stad’ en verklighet.

Här är vad du ska se och göra:

Rockefeller Center Tour

Rockefeller Center består av byggnader, offentliga utrymmen, affärer, restauranger och attraktioner. För att få en övergripande översikt, ta den 75 minuters guidade Rockefeller Center Tour. Sprinklade med historiska prickar, utforskar den några av de viktigaste byggnaderna och det ögonblickliga konstverket. Biljetter kostar $ 25.

Rockefeller Center Tour, 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112; +1 (212) 698 2000

Top of the Gå Ner I Vikt På En Vecka Rock Observation Deck

New York Citys skyline ser mäktigt Gå Ner I Vikt Snabbt bra ut från Top of Rocks tre observationsdäck på 67: e, 69: e och 70: e våningen.

Teatrarna börjar under hissryggen, eftersom ljusen sänks och bilder från Rockefeller Center från 1930-talet fram till idag är projicerade på glasstaket.

Alla tre nivåer erbjuder svepande vyer: Central Park i norr och Empire State Building i söder. Biljetter kostar $ 34 för vuxna, $ 28 för barn 6 12, gratis för barn 5 och yngre. Besökare måste genomgå en säkerhetsskärmning nästan lika omfattande som vid en flygplats.

Allvarliga besökare bör överväga att köpa en CityPASS. Det inkluderar entré till Top of the Rock samt många ytterligare Big Apple-attraktioner till rabatterat pris.

Top of the Rock Observation Deck, 30 Rockefeller Plaza, New York, NY 10112; +1 (212) 698 2000

Rink på Rockefeller Center

Den här kompakta isbanan är värd över en fjärdedel av en miljon åkare varje år. Under semestern gör den sin trädposition en av stadens mest trafikerade platser.

Rinken öppnade första gången på juldagen 1936. För någon är en Yuletide-spinn runt den ovala den helt nya New York-upplevelsen. För andra är det påminner om en rusningstågs tunnelbanetur.

Med plats för endast 150 åkare är allmän upptagning på först till kvarn. Vuxen allmän antagning är $ 25, upp till $ 27 $ 32 under semestern. Barn yngre än 11 ​​betalar $ 15.

För att undvika en potentiell lång vänta, överväga ett pricier VIP-alternativ, som inkluderar en reserverad skridsko tid, upptag till den uppvärmda igloen, förfriskningar och mer. VIP-biljetten varierar från $ 60 till $ 150 under högtidssemester.

Rink på Rockefeller Center, 600 5th Ave. mellan 49: e och 50: e gatorna, New York, NY 10020; +1 (212) 332 7654

Rocketterna på Radio City Music Hall

Med sin legendariska precision, skyhöga sparkar och glödande glamour, är de ikoniska Rocketterna en tradition som glittrande som julgran. Deras prestanda på den årliga ‘Julspektakulären med Radio City Rockettes’ kan vara kitschy, men deras teknik är rakhyvlar. Föreställningar börjar i början av november och fortsätter genom det nya året.