Juldag snöstorm tar sikte på Dakotas

Juldag snöstorm tar sikte på Dakotas

De flesta av Dakotas och sydvästra Minnesota hade förvandlats till en glatt röra på grund av frysande regn söndag morgon innan snö kom senare på dagen när temperaturen föll.

Det har Går Man Ner I Vikt varit en vit men smidig och rörig jul för de norra slätten och några västliga stater.

De flesta av Dakotas och sydvästra Minnesota hade förvandlats till en glatt röra på grund av frysande regn söndag morgon innan Gå Ner I Vikt På En Vecka snö kom senare på dagen när temperaturen föll.

‘Mellan isen och snön, och vindar skriker som galen, kommer det inte att vara Viktminskning Tabletter något att flytta’ fram till sent på eftermiddagen, sade National Weather Service meteorolog Greg Gust i Grand Forks, North Dakota. ‘Då gräver den tiden.’

Gusts råd till semesterresenärer: ‘Stanna.’

En snöstorm varning gällde för de flesta av North Dakota, västra South Dakota och en liten del av östra Montana genom måndag, med förväntade snö totals 8 till 15 inches och vindar upp till 55 mph.

South Dakota Department of Transportation meddelade den sista söndagskvällen av Interstate 90 från Wyoming gränsen till Chamberlain en sträcka på cirka 260 miles. ‘Det frostiga regnet från tidigare idag och droppe temps har skapat isiga och smutsiga vägar, fallande snö och ökande vindar skapar noll siktförhållanden i väst’, sade avdelningen i ett uttalande.

Upp till en tum is kan ackumuleras i centrala Minnesota, och vädret har sagt att alla som ‘måste resa’ borde ha extra ficklampa, mat och vatten.

Regn och eventuella stormer berodde på att flytta genom delar av Kansas, Missouri, Texas, Oklahoma och Nebraska på söndag.