Julbutiken gör kyrkans fristad till fri köpcentrum

Julbutiken gör kyrkans fristad till fri köpcentrum

Julen kom lite tidigt i år för cirka 500 shoppare tack vare South Potomac Churchs årliga julaffär.

På lördagen vände den vita viken kyrkan sin helgedom till ett köpcentrum, komplett med leksaker, smycken, elektronik, kläder och mer, som alla gavs bort, helt gratis.

‘Som alltid, många hjärtvärma historier från dem som kom för att handla och än en gång, levde vi ut versen i Apostlagärningarna 20:35,’ Kom ihåg de Gå Ner ett Kilo I Veckan ord som Herren Jesus själv sa: ‘Det är mer välsignat att ge än att ta emot, ” Cindy Barnes, en av evenemangets arrangörer, sa i ett mail efter händelsen.

Barnes sa att de första shopparna kom över en dag i förväg och många fanns uppe Går Man Ner I Vikt genom natten. När dörrar öppnades på fredag ​​morgon, blev inköparna upptagna i grupper på 60 för att handla på golvet i 20 minuter vardera.

Varje familj fick 10 ‘Angel Dollars’ som kunde användas för att köpa varor på golvet. Inga Angel Dollars krävdes för kläder.

När bord och hyllor blev låga fylldes volontärer med extra föremål. Barnes sa att cirka 150 volontärer bidrog till att göra evenemanget möjligt.

‘Det är en sådan gruppinsats,’ sa Barnes.

I år blev också kvinnor ombedda att fylla i ett kort med objekt som de personligen behövde. Innan de lämnade skulle en volontär presentera dem med en påse som innehöll en vara från deras lista.

‘Det sista man gör är att få saker för sig själva, så vi kom fram till det här konceptet, där de sätter sitt namn och nummer och cirklar deras behov, och sedan har jag frivilliga jag ringer personliga shoppare, handlar egentligen för några saker De lämnar, de ‘hängde en väska’, sa Barnes.

Alla de nya och försiktigt använda föremålen på julaffären var donationer, sa Barnes.

‘Donationerna har just varit otroliga i år,’ sa Barnes. ‘Inte bara med varor utan även pengar [donationer]. Anden att ge har varit fantastisk.’

Alla kvarvarande föremål donerades till krokar och hängare, en butik i La Plata, som gynnar Spring Dell Center, som serverar vuxna med funktionshinder.

Barnes, tillsammans med hennes systrar Sandra Copeland och Toni Etter, tog över evenemanget för 10 år sedan, när det var i fara att stanna på grund av brist på arrangörer.

Istället utvidgade de programmet, vilket innebar tusentals donerade objekt, inklusive i år, över 80 cyklar och 12 nya bilstolar.

Huntington-baserade J Portable Toilet och Septic Inc. donerade användningen av portapottor.

Bike Doctor of Waldorf donerade 27 renoverade barns cyklar erhållna genom sin handel i programmet.

Bike Doctor co ägaren Chris Richardson sa att detta är det fjärde året som de har donerat cyklarna till julaftonet.

‘Vi vill göra något runt semestern för att ge tillbaka till samhället,’ sa Richardson. ‘Att göra Gå Ner I Vikt Snabbt en skillnad för samhällsnivån är verkligen kul för oss.’

Barnes sa att det finns ett antal berättelser hon har fått höra om människor som har kommit till julaffären. En kvinna tog mycket kläder, för det visade sig att hon inte hade någon värme.

‘Vi kan verkligen inte döma. Ibland ser det ut som att det är en girig sak, det är verkligen ett behov som du eller jag inte har någon erfarenhet av, så våra tankar går inte ens där, säger Barnes.