Julberättelsen är mer stygg än trevligt

Julberättelsen är mer stygg än trevligt

‘Marley var död’, bland annat skådespelare Timothy Williams, sonoröst startade Dickens ” En jul Carol ‘. Men inom några få rader har’ Julkollektion ‘blivit sönder av hans kastrater och Orlando Shakespeare Theatre s senaste upplevelse av’ Every Christmas Story Ever Told (och så lite!) ‘Är igång.

‘Det är gjort till döds’, klagar Michael Daly. ‘Alla har sett det.’ Förvånansvärt nämnde ingen Shakes-scenen Dickens-berättelsen för Gå Ner ett Kilo I Veckan bara två år sedan. Det är förvånande för att ‘Every Christmas Story’ är den här typen av spel fullt av aktuella referenser och lokalt namn släpper. Det är också galenskap ojämnt i materialet.

‘Every Christmas Story’ är ett gäng skisser som ströks ihop, eftersom tre aktörer tacklar ‘Rudolph the Red Nosed Reindeer’, ‘How the Grinch Stole Christmas’ och andra semesterns TV-specialerbjudanden och jultraditioner. Som någon form av skisshow tycker ‘Saturday Night Live’ är några bitar mycket roligare än andra.

Många av de lokala referenserna är inspirerade till att skrika ut till dramatiker Michael Wanzie s snedade julshower, till exempel.

Den tredje i trioen, Christopher Patrick Mullen, är en toppnyttspelare. Mer Går Man Ner I Vikt än de andra försvinner han komiskt i sina varierade karaktärer till stor effekt. En Macy s Thanksgiving Day paradebit är speciellt meningslös. Och vissa val Viktminskning Tabletter är fortfarande ett mysterium: Varför kan Mullen kanalisera Carol Channing i ett segment utan förklaring?

Det här är inte en show för de små eller politiskt känsliga båda presidentvalet Donald Trump och kandidaten Hillary Clinton tar träffar. Det uppslukas i att undanröja politisk korrekthet oj, de japanska accenterna.

Det bästa segmentet utgör en stor del av showen. Det är en komisk mashup av ‘It’ s a Wonderful Life ‘och du gissade det’ En jul Carol. ‘ Om bara resten var lika konsekvent inspirerad.