Julafton fest

Julafton fest

I år anpassade kalendern och stjärnorna till att vi skulle ha ett långt Viktminskning Tabletter jul- och nyårssemester. Förutom några planerade åtaganden och ett par nödsituationer, började vi vår semester Gå Ner I Vikt På En Vecka den 22: e och gjorde det genom nyårsdagen. Det var en rolig tid att göra saker hemma, smyga i några ventures ut och ha massor av god mat och vin hemma.

Semester och helgdagar kallar till frukost för mig. Det är så populärt för vissa, men inte en funktion i vårt hushåll. Vi fick en bra panetton i år det bästa kanske någonsin hemma. Vi njöt av det på julmorgon med kaffe. Vi rostade en annan gång. var den franska toastversionen som duggade, OK slathered, med lokal honung och serveras med skivor rökig Benton s bacon. Det var riktigt bra.

Lyckligtvis vår vän Camille Wright bakade oss kanelbröd den sorten som rullades och fylldes. Det hade en fast smul och behaglig konsistens. Det var precis rätt i en smak av smör till smak och mjukna det något.

Lunch under semester och semester tar på sig flera identiteter för oss. Ibland är det enkelt och lite tidigt. Andra gånger är det äkta lunch med en förväntad fullmatning senare. Men det kan vara kul när lunchen är lite senare, och det är dagens viktigaste måltid med en lätt sen kvällsmat. Lycka oss för att vi hade alla tre.

För takeout en dag hade vi pizza. En annan gång vi beställde sushi från Wasabi. Viktminskning Tabletter Vi besökte dem igen för en tempura bento box. Dessa var perfekta tidiga luncher hemma som lämnade tid för en fullständig eftermiddag. Under veckan efter juldagen besökte vi min vän Kock Al på Fratelli för lunch.

Några av våra vanliga lunchrätter inkluderade läckra räksallad. Om du har en handfull räkor i din frys, tina de i minuter och ligger till grund för en sådan fin lunch. En speciell behandling en dag var rökt lax serverad med kapris, jordgubbar, gräddeost och en rostat bagel.

För mer omfattande lunchgodisar rostade vi en arvkylling från Joyce Farms en dag och hade lite av det med crusty bröd. Nu var det en enkel men ändå speciell behandling.

En fläsksteg från Wrights marknad gjordes för en bra middag tidigt. Med en del kött gjorde jag en gryta med Brunswick-gryta nästa dag. En stor skål hittade till lunch en gång och middag en annan natt. tillräckligt för att dela med våra kära vänner Ken och Helen Easterday.

Nyttårsdagslunchen bestod av traditionella södra favoriter med svarta ögonterter och gröngrönsaker. I kombination med dessa var skivor av Bentons landskinka plus färsk majsbröd och några av Jimmy’s tomaträtter. Jag kan fortfarande smaka allt på ett bra sätt En enkel middag med brie och ägg rundade ut dagen.

Middagstiden var fullmat och lite lättare. Pasta nätter bestod av bowties i en brie grädde och bakad ziti. Fredagen före julen förde oss cassoulet. Tender bönor spikade med rika fläsk och korv var välkomna på en kylig natt.

Grillat fläsk hittade sig in i vår julmiddag. Skivor simmered i brun sås för en öm och suckulent huvudrätt. De serverades med broccoli gryta och äpple tranbär fyllning.

En lätt middag bestod av skivor med 4 spanska ostar med smör och varmt bröd. Vi fick en present som heter American Road Trip. Det var 3 olika inhemska ostar plus ett sortiment av nötter, en annan av torkade frukter plus en fin honung. En tallrik av dessa gjordes för en bra middag. En annan middag som liknar dessa var blancherad skalad asparges som serverades med ananas och den stora ost Humbolt-dimma. Enkelt men så bra.

Kyckling Cacciatore slog platsen en natt. Den långa lummiga lusciousnessen är svår att slå. Några av den Poulet Rouge blev en del av en sådan tillfredsställande middag blandad med svamp, gröna ärtor och gräddfil. Kyckling uppträdde i en tagine. Det hade ‘smakar’ i det som cashewnötter, oliver, aprikoser, kyckling ärtor, lök, morötter och konserverade citroner. Jag övade för mina januari medelhavskurser.

Har vi något vin du frågar? Du satsar och några riktigt bra. Med 2 signifikanta födelsedagar i år öppnade vi en flaska 2000 Dom Perignon. Det fanns några andra bubblor från Veuve de Vernay och Perlada. Tack vare en present från Tod Bottcher åtnjöt vi en bra Chablis en dag. Andra vita viner var från Opera Prima, Mer Soleil, Arrowhead, Caymus och Thomas Schmitt.

En ny kolumn av Jackie Horne inspirerade mig. Jag måste prova fler viner från Rhônedalen. Jag grävde runt och kom fram med en Vacqueyras och en Gidondas. De var säkert bra och bara rätt för semester godhet. Några andra röda viner var från Geyser Peak, Beringer, Markham och Hahn.

Vi hade säkert en bra semester semester. Massor av god mat och vin plus ganska tid tillsammans var godisskötet. Vi hoppas att ditt nya år har börjat med en blomning om än en kylig.

Jim Sikes är en Opelika bosatt, en mat-, vin- och restaurangkonsulent och en kolumnist för Opelika Auburn News. Kontakta honom på Facebook på In the Kitchen med kock Jim.