Jul som börjar med ortodoxa troende

Jul som börjar med ortodoxa troende

ENID, Okla. De flesta kristna i Oklahoma markerar fredagskväll som tolfte natten, den sista natten av julperioden före Epiphany, firade lördag.

För ortodoxa kristna, och deras cirka 300 miljoner ortodoxa kamrater runt om i världen, har julen ännu inte börjat, och kommer att fira söndag 13 dagar efter att semestern firades av de flesta protestanter och romersk katoliker.

Skillnaden i datum för att fira jul går tillbaka till splittringen mellan de romersk-katolska och ortodoxa kyrkorna, säger far Matthew Floyd, präst vid Saint Nino-ortodoxa kyrkan i Stillwater.

I 1054, ungefär 500 år före protestantisk reformation, splittrade biskoparna i Jerusalem, Antioch, Alexandria och Konstantinopel från Rom i den stora schismen, som bildar en uppdelning mellan ortodoxa och romersk-katolska kyrkor, och därmed protestantiska kyrkor, som fortfarande existerar.

Men i mitten av 1600-talet bestämde ett team av astronomer på uppdrag av påven Gregorius XIII i Rom att den juliska kalendern skulle vara av med cirka 11 minuter per år.

När Gregory i 1582 godkände den gregorianska kalendern, som vi använder idag, har justeringen för den tidsskillnaden över 16 århundraden lagt till 13 dagar.

Den romersk-katolska kyrkan och de västkatolska nationerna antog snabbt den gregorianska kalendern, medan ortodoxa kyrkor och några protestantiska kyrkor kvarstod på den juliska kalendern, vilket skapade en skillnad på 13 dagar när det gäller att märka semestrar som jul.

Vid mitten av 18th century hade den stora majoriteten av västra nationer och kyrkor antagit den gregorianska kalendern, medan ortodoxa kyrkor till idag använder den juliska kalendern för att markera sina heliga dagar.

Förändringen i Storbritannien och Amerika kom inte fram till 1752, då antagandet av den gregorianska kalendern innebar att september 2 omedelbart följdes av den 14 september och hoppade över de intervallande dagarna för att justera för skillnaden i kalendrar.

‘I dag beställs regeringar och finanssektorer i de ortodoxa kristna länderna, som Ryssland, Georgien, Bulgarien, Rumänien, Etiopien, Gå Ner I Vikt Snabbt Ukraina, Serbien och Moldavien med hjälp av den gregorianska kalenderen’, sade ett pressmeddelande från St. Nino ‘, men Den ortodoxa kyrkan fortsätter att använda den äldre juliska kalendern för alla kyrksrelaterade angelägenheter. ‘

Floyd sa att skillnaden i datum kan vara förvirrande, men både ortodoxa och västkyrkor markerar jul den 25 december bara på olika kalendrar.

‘Det verkar vara förvirrande först, men julen är faktiskt firad på båda kalendrarna den 25 december,’ sade Floyd. ‘När vi säger att ortodoxa kristna firar jul den 7 januari, det som vi verkligen menar är den 25 december på Julianska kalendern faller den 7 januari på den gregorianska kalendern. Så strikt sett hålls julen fortfarande den 25 dec, som bara händer att falla 13 dagar senare på Julianskalen. ‘

Datumet 25 december är inte en slump, sade Floyd.

‘Det kommer exakt nio månader, det vill säga en heltids graviditet, efter budskapet, som är den 25 mars,’ sa han. ‘Det festen minns den dag som ärkeängel Gabriel besökte Jungfru Maria. Sedan hon föddes till Jesus betecknar ortodoxa kristna henne som’ Theotokos ‘, vilket betyder Guds mor.’

Floyd sa att ‘unika dejting med jul har sina fördelar’ Viktminskning Tabletter för ortodoxa kristna.

‘Många amerikaner känner sig oroade över över kommersialiseringen av jul,’ sa han. ‘Ortodoxa kristna i Amerika får för att undvika detta i viss utsträckning.’

Floyd sade att ortodoxa kristna i västra länder fejkar de mer sekulära jultraditionerna runt 25 dec, innan de fortsätter till den religiösa övervakningen av jul den 7 januari.

‘Vi öppnar presenter och tittar på fotboll och de vanliga sakerna, och då får vi se fram emot en mer öppet andlig och lugn tid, med en ortodox kyrkans tjänst den 7 januari,’ sa han.

Floyd sa oavsett det datum då kristna firar jul, är kärnbudskapet för semestern detsamma.

‘Om du firar 25 eller 13 dagar senare, säger Floyd,’ det är fortfarande anmärkningsvärt att mer än 2000 år efter Jesu födelse stannar världen fortfarande för att erkänna hans inkarnation på denna dag. ‘

ArticlesPolice gör arrestera; 12 år gammal säger hot som inte är avsedda att utföras. OSBI-agenter arresterar major county sheriffMajor County sheriff belastad med 4 misdemeanor brott som involverar dotterns pojkvän UPPDATERAD: EPD Går Man Ner I Vikt säger hot mot Enid skolor ‘inte genomförbar’ ENDUI checkpoint, patruller planerade fredag ​​i EnidCOLUMN: John Turney var en Hall of Fame farfar Mannen anklagad för spanking son, torkar smutsig blöja i pojkens ansikteEPS Board passerar upplösningen kräver att läraren betalar raisesOSBI undersöker Woodward County Fängelse dödMan laddad med andra graders våldtäkt